Cancelarul Scholz pledează pentru extinderea folosirii energiei geotermale în Germania

Cancelarul Scholz pledează pentru extinderea folosirii energiei geotermale în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2023

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că energia geotermală de adâncime are un mare potențial pentru generarea de căldură în Germania, în condițiile în care Berlinul urmărește să elimine treptat combustibilii fosili din sistemul său de încălzire, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Germania găzduiește una dintre cele mai mari rezerve geotermale din Europa, care a fost în mare parte neexploatată, dar creșterea prețurilor la energie, anul trecut, a declanșat un nou interes pentru această sursă de energie regenerabilă, marile utilități municipale și companiile germane și internaționale de combustibili fosili explorând posibile investiții în această țară, scrie News.ro.

Equinor inaugurează în Norvegia cel mai mare parc eolian offshore plutitor din lume CITEȘTE ȘI Equinor inaugurează în Norvegia cel mai mare parc eolian offshore plutitor din lume

În cazul energiei geotermale "de adâncime", căldura este extrasă din izvoare geotermale aflate la adâncimi mai mari de 400 de metri.

"Obiectivul nostru este să exploatăm cât mai multă energie geotermală posibil până în 2030", a declarat Scholz la un eveniment al partidului său social-democrat (SPD) din Bavaria.

Berlinul își propune să extindă producția de energie geotermală astfel încât, până în 2030, să poată alimenta rețeaua de încălzire cu o cantitate de energie de 10 ori mai mare decât în prezent, a declarat Scholz, adăugând că numărul centralelor geotermale va crește de la 42 la 54 în viitor.

"Energia geotermală de adâncime prezintă un interes deosebit pentru comunitățile noastre și pentru aprovizionarea lor cu căldură", a spus el.

Sectorul energiei geotermale din cea mai mare economie a Europei a solicitat o lege care să extindă potențialul acestei surse de energie și să elimine numeroase obstacole, inclusiv opoziția locală împotriva forajului și subvențiile guvernamentale scăzute.

Energia geotermală ar putea acoperi mai mult de un sfert din cererea anuală de căldură a Germaniei, cu un potențial de producție de peste 300 de terawați-oră, a arătat anul trecut un studiu al Institutului Fraunhofer.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie geotermala
germania