CE Oltenia vrea să-și angajeze consultant pentru restructurare cu 600.000 euro

CE Oltenia vrea să-și angajeze consultant pentru restructurare cu 600.000 euro
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 28 oct 2015

Complexul Energetic Oltenia vrea să contracteze servicii de consultanță în vederea elaborării planului de restructurare, reorganizare și eficientizare a companiei, valoare estimată totală a contractului scos la licitație de către Complex fiind de 2,73 milioane lei (616.000 euro), TVA inclus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea garanției de participare este de 33.000 lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 10 decembrie 2015, acestea urmând să fie deschise pe 11 decembrie la sediul din Târgu Jiu al companiei.

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a aprobat, la finalul lunii septembrie, forma finală a caietului de sarcini pentru licitația de selectare a unei firme de consultanță care să elaboreze planul de restructurare, reorganizare și eficientizare a companiei, se arăta într-un document oficial al acționarului majoritar al CE Oltenia, Ministerul Energiei, scria Profit.ro la începutul lunii octombrie.

"În fișa de date a achiziției se va preciza termenul estimat pentru semnarea contractului cu consultantul selectat", se arăta în document, semnat de ministrul Andrei Gerea și datat 5 octombrie.

La finalul lunii august, directorul diviziei Strategii Dezvoltare a CE Oltenia, Ion Petroniu, declara că societatea va angaja prin licitație o companie de consultanță care să elaboreze un plan de restructurare și să analizeze inclusiv cu câte grupuri energetice să rămână în funcțiune compania de stat.

Potrivit estimărilor membrilor Consiliului de Supraveghere, contractul cu această companie de consultanță s-ar putea ridica la aproximativ 1 milion de euro, spunea atunci Ion Petroniu.

"Noi, prin caietul de sarcini, am făcut solicitarea ca să se trateze două aspecte: un aspect ține de asigurarea siguranței naționale. Noi va trebui să știm dacă mai e nevoie de cărbune pentru asigurarea acestei siguranțe naționale din punct de vedere energetic. Și atunci va trebui să dimensioneze capacitățile de producție sub acest aspect. Dacă se pune problema că autoritățile decid că nu mai e nevoie ca societatea să asigure siguranța națională, atunci va trebui să tratăm ca și abordare alt aspect, al profitabilității. Și din acest punct de vedere vor dimensiona capacitățile de producție doar pentru a fi competitiv și pentru a asigura profitabilitatea", declara Petroniu.

CE Oltenia a disponibilizat în acest an aproape 2.000 de angajați, care au primit până la șase salarii medii brute drept compensații, iar alte 1.070 de persoane au fost externalizate, astfel că numărul salariaților producătorului de energie a ajuns la 15.400.

CE Oltenia a înregistrat un profit operațional (EBITDA) de 392,72 milioane lei în primul semestru, triplu față de rezultatul similar aferent primei jumătăți a anului trecut, și o cifră de afaceri de 1,231 miliarde lei, cu 4,85% mai mare decât în S1 2014. Profitul brut a fost de 13,562 milioane lei, față de o pierdere de 193,52 milioane lei în prima jumătate a anului trecut.

"Rezultatul brut obținut a fost puternic influențat atât de faptul că nu au fost achiziționate certificatele de emisii de CO2 aferente producției de energie din semestrul I, cât și de pierderea înregistrată din activitatea financiară", se arată în ultimul raport semestrial al companiei.

Complexul Energetic Oltenia, care include exploatările de lignit din Oltenia, termocentralele de la Craiova, Turceni, Rovinari și Brăila, asigură peste 20% din producția de energie electrică al României. Complexul a fost înființat în 2012 prin fuziunea complexurilor energetice Turceni, Craiova și Rovinari cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia Târgu Jiu. Compania are 13 grupuri energetice, care cumulează o capacitate instalată de 3.900 MW și este controlată de stat, prin Ministerul Energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
ce oltenia
andrei gerea
ministerul energiei