CEZ discută despre creșterea capacității rezervate la un nou terminal pentru GNL din Țările de Jos

CEZ discută despre creșterea capacității rezervate la un nou terminal pentru GNL din Țările de Jos
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2022

Compania cehă de energie CEZ discută despre creșterea capacității pe care a rezervat-o la un nou terminal olandez de gaze naturale lichefiate (GNL), a declarat directorul general Daniel Benes, la televiziunea cehă de stat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Benes a spus că CEZ va cere, de asemenea, despăgubiri de la grupul rus Gazprom, pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale în furnizarea de gaze, scrie News.ro.

Acționarii Petrom, în frunte cu OMV, au contribuit cu 446 milioane lei cash la majorarea capitalului companiei cu valoarea terenurile aparținând statului CITEȘTE ȘI Acționarii Petrom, în frunte cu OMV, au contribuit cu 446 milioane lei cash la majorarea capitalului companiei cu valoarea terenurile aparținând statului

CEZ a rezervat o capacitate de import de GNL de 3 miliarde de metri cubi pe an - aproximativ o treime din consumul anual ceh -- la noul terminal olandez de GNL de la Eemshaven și a început să primească primele livrări.

”Suntem în discuții pentru o creștere a livrărilor din Țările de Jos. Este o cantitate de sub 10 miliarde de metri cubi”, a spus Benes.

Înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie, CEZ cumpăra cea mai mare parte a gazelor de care avea nevoie pentru clienții săi și propria producție de energie electrică prin intermediari, dar avea și un contract direct cu Gazprom pentru o mică parte din importurile sale, care era valabil până la sfârșitul acestui an.

El a spus că CEZ va cere despăgubiri, despre care el a spus că ar fi de ordinul sutelor de milioane până la miliarde de coroane, prin arbitraj.

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
gnl