Cezarina Roxana Bănică a demisionat din Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica

Cezarina Roxana Bănică a demisionat din Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica
scris 19 oct 2017

Cezarina Roxana Bănică a demisionat din funcția de membru al Consiliului de Administrație a producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă.

Demisia sa ”survine ca urmare a numirii acesteia în funcția de Secretar General al Guvernului”, având în vedere că funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcția de membru în board-ul companiilor de stat, arată un comunicat transmis de companie Bursei de Valori București (BVB).

Cezarina Roxana Bănică a fost numită în funcția de membru provizoriu în Consiliul de Administratie al SNN pe o perioadă de patru luni începând cu 27 august 2017.

Dumitru Chiriță - numit președinte ANRE de Parlament. Locul acestuia în comisia de anchetă ANRE a fost preluat de deputatul PSD Andrușcă Dănuț CITEȘTE ȘI Dumitru Chiriță - numit președinte ANRE de Parlament. Locul acestuia în comisia de anchetă ANRE a fost preluat de deputatul PSD Andrușcă Dănuț

SNN a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 133,78 milioane lei (29,2 milioane euro), în creștere de 77 de ori față de perioada similară a anului trecut, pe fondul creșterii producției și a încasărilor.

Producția de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, ”în condițiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unității planificate să intre în oprirea planificată”, arată raportul companiei.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele șase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%. SNN are o capitalizare de 2,19 miliarde lei (476 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
cezarina roxana banica
nuclearelectrica