Prețurile petrolului ating noi maxime ale ultimelor trei săptămâni

Prețurile petrolului ating noi maxime ale ultimelor trei săptămâni
scris 18 oct 2017

Cotațiile petrolului sunt în creștere miercuri pentru a patra ședință la rând, la un nou maxim al ultimelor trei săptămâni, după ce Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a raportat scăderea stocurilor din SUA pentru a patra săptămâna consecutiv.

Atât petrolul Brent cât și referința americană West Texas Intermediate (WTI) înregistrează creșteri de sub 0,5%, avansul fiind temperat de o majorare neașteptată a stocurilor americane de produse petroliere.

Astfel, potrivit datelor publicate astăzi de EIA, stocurile de petrol au scăzut cu 5,7 milioane de barili săptămâna trecută, însă stocurile de benzină și alte derivate ptroliere au crescut.

Bursa americană, record după record. Dow Jones continuă să testeze nivelul de 23.000 puncte CITEȘTE ȘI Bursa americană, record după record. Dow Jones continuă să testeze nivelul de 23.000 puncte

Prețurile petrolului au înregistrat creșteri în ultima perioadă, inclusiv pe fondul intensificării ensiunilor dintre Bagdad și Guvernul regional kurd, în urma referendumului pro-independență de la finele lunii septembrie. Irakul este al doilea mare exportator de petrol al OPEC, iar Kurdistan exportă peste 500.000 de barili de petrol pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
petrol
cotatii
brent
irak
sua
stocuri
eia