China refuză să participe la discuții cu Rusia și SUA privind limitarea armelor nucleare

China refuză să participe la discuții cu Rusia și SUA privind limitarea armelor nucleare
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2019

China a informat luni că nu va participa la discuții cu Statele Unite și Rusia privind un nou acord pentru limitarea armelor nucleare, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele american Donald Trump a declarat că el și președintele rus Vladimir Putin au discutat vineri despre posibilitatea unui nou acord care ar putea include și China, scrie News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a declarat că forțele nucleare ale Chinei sunt „la cel mai scăzut nivel” din punctul de vedere al cerințelor pentru securitatea națională și că nu ar putea fi comparate cu cele ale Rusiei sau Statelor Unite.

Fostul consilier prezidențial Simina Tănăsescu, numită judecător la Curtea Constituțională, în locul lui Petre Lăzăroiu CITEȘTE ȘI Fostul consilier prezidențial Simina Tănăsescu, numită judecător la Curtea Constituțională, în locul lui Petre Lăzăroiu

„China se opune oricărei țări care vorbește când nu este rândul ei despre China în ceea ce privește controlul armelor și nu va participa la negocieri trilaterale privind un acord de dezarmare nucleară”, a afirmat Geng la o conferință de presă.

China a susținut mereu interzicerea și distrugerea totală a armelor nucleare, a precizat el.

China consideră că țările cu cele mai dezvoltate arsenale nucleare au o responsabilitate specială când vine vorba de dezarmarea nucleară și ar trebui să continue să își reducă armamentul nuclear într-o manieră care poate fi verificată și ireversibilă, creând astfel condițiile ca și alte țări să participe, a afirmat Geng.

Tratatul New START din 2011, singurul pact dintre Rusia și SUA privind armele nucleare, expiră în februarie 2021, dar poate fi prelungit pentru cinci ani cu acordul ambelor părți.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
rusia
sua
arme nucleare