Chirițoiu pune capăt speranțelor: O să avem prețuri mari la electricitate cel puțin 4-5 ani

Chirițoiu pune capăt speranțelor: O să avem prețuri mari la electricitate cel puțin 4-5 ani
scris 23 sep 2021

Prețurile la energie electrică vor rămâne mari în România cel puțin în următorii 4-5 ani, cât timp vom utiliza cărbune pentru producerea de energie, a afirmat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

"Este politica UE de a face energia poluatoare să fie scumpă, neatractivă economic. Deci cât timp România și alte țări din UE vom avea nevoie de energia asta scumpă din cărbune, prețurile vor rămâne mari. Și cel puțin noi în România nu vedem o posibilitate de a înlocui cărbunele în următorii 4-5 ani. Acest lucru înseamnă că măcar în acești 4-5 ani o să vedem prețuri mari la electricitate", a spus Chirițoiu, în cadrul unei dezbateri pe teme energetice, organizată de Expert Forum.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

El a explicat că prețul pieței este dat de energia cea mai scumpă, în acest caz cărbunele, scrie Agerpres.

Aceasta înseamnă că măsurile de sprijin acordare de autorități pentru consumatorii casnici, vulnerabili și industriali vor rămâne în vigoare, a arătat președintele autorității de concurență.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

"La gaze, însă, așteptările și speranțele mele sunt că prețul la gaze va scădea. Rusia este marea sursă de gaze a Europei și, din varii motive, se speculează că Rusia a redus livrările de gaze în momentul de față și din acest motiv vedem această creștere. După ce livrările Rusiei vor crește, probabil că prețul va scădea nu spre nivelul din pandemie, dar spre nivelurile dinainte de pandemie, gen 2019", a precizat președintele Consiliului Concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
cărbune
electricitate
chirițoiu