Comerțul mondial cu gaze lichefiate va crește cu 11% în acest an

Comerțul mondial cu gaze lichefiate va crește cu 11% în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2019

Comerțul mondial cu gaze naturale lichefiate (GNL) va crește cu 11% până la 354 milioane tone în acest an, pe măsură ce noile facilități vor majora livrările către Europa și Asia, a apreciat luni grupul petrolier anglo-olandez Royal Dutch Shell într-un raport anual cu privire la GNL, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Shell, cel mai mare cumpărător și vânzător mondial de GNL, susține că anul trecut comerțul mondial cu gaze lichefiate a crescut cu 27 milioane de tone, iar cererea din China a fost responsabilă pentru 16 milioane de tone din această creștere, scrie Agerpres.

Prognozele publicate luni de Shell arată că anul viitor cererea mondială de GNL va crește până la 384 milioane tone, grație noilor facilități de producție care vor fi deschise în Australia, SUA și Rusia dar și faptului că din ce în ce mai multe țări vor deveni importatoare de GNL prin construcția de terminale de import. Potrivit raportului Shell, numărul țărilor importatoare de GNL va crește la 42 în 2018, iar Panama, Gibraltar și Bangladesh vor deveni importatoare de GNL pentru prima dată.

Scurtcircuit ANRE: Scumpiri considerabile, de până la 35%, ale curentului furnizat de FUI. Consumatorii bucureșteni pot achita o factură mai mare cu 17% de la 1 martie. Majorări și la nivel național CITEȘTE ȘI Scurtcircuit ANRE: Scumpiri considerabile, de până la 35%, ale curentului furnizat de FUI. Consumatorii bucureșteni pot achita o factură mai mare cu 17% de la 1 martie. Majorări și la nivel național

Asia domină piața de GNL iar Japonia rămâne principalul cumpărător. China a devenit al doilea mare cumpărător în 2017, pe fondul creșterii cererii ca urmare a solicitărilor Guvernului de la Beijing ca centralele energetice să facă trecerea de la cărbune la gaze naturale pentru a reduce poluarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaz lichefiar
shell