OFICIAL OUG 114 face prima victimă: Eva Energy

OFICIAL OUG 114 face prima victimă: Eva Energy
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 22 feb 2019

Eva Energy, furnizor concurențial de energie electrică, nu mai poate participa la piața de energie, nemaivând asumată responsabilitatea echilibrării pentru punctele de racordare ale clienților din portofoliu începând cu data de 14 februarie, când, de altfel, OPCOM i-a suspendat dreptul de a tranzacționa pe piețele administrate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Eve Energy, cu peste 15.000 de clienți în portofoliu, nu este singurul furnizor intrat în primele luni ale anului 2017 în insolvență. Prevederile OUG 114/2018 vor conduce, însă, foarte probabil, la scumpirea energiei pe piețele OPCOM (ca urmare a faptului că energia ieftină este alocată de ANRE pentru consumatorii casnici din sistemul reglementat), ceea ce va face ca planurile de ieșire din insolvență ale respectivilor furnizori să nu mai fie actuale.

Printre furnizorii intrați în insolvență în primele luni ale anului 2017 s-au numărat Transenergo, KDF Energy sau Arelco Power. Arelco Power a intrat între timp în faliment.

Pe 19 februarie, Transelectrica a informat Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energie (ANRE) de faptul că “începând cu data de 15 februarie, licențiatul EVA ENERGY SA nu mai are asumată responsabilitatea echilibrării pentru punctele de racordare ale clienților din portofoliu”.

EXCLUSIV Tăriceanu își ține promisiunile față de energeticieni și \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tăriceanu își ține promisiunile față de energeticieni și "devastează" OUG 114

“ANRE a notificat furnizorii de ultimă instanță obligați CEZ Vânzare S.A., ENEL Energie Muntenia S.A., ENEL Energie S.A., E.ON Energie România S.A. și Electrica Furnizare S.A., precum și operatorii de distribuție Delgaz Grid S.A., E-Distribuție Banat S.A., E-Distribuție Dobrogea S.A., E-Distribuție Muntenia S.A., Distribuție Energie Oltenia S.A., Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A., Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A., Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A., Societatea Flavus Investiții și ENEV Avrig preluarea, începând cu data 15.02.2019 (data de la care licențiatul EVA ENERGY SA nu mai are asumată responsabilitatea echilibrării pentru punctele de racordare ale clienților din portofoliu), a locurilor de consum aflate în portofoliul societății EVA ENERGY SA la data de 14.02.2019 pentru care nu este asigurată furnizarea energiei electrice din nicio sursă. În concluzie, începând cu data de 15.02.2019 și până la data trecerii locurilor de consum preluate, în condițiile legii și ale reglementărilor în vigoare, la un furnizor concurențial, furnizarea de energie electrică și facturarea consumului de energie electrică pentru aceste locuri de consum, va fi asigurată de către furnizori de ultimă instanță obligați”, spune instituția.

În ultimele două zile, ANRE a publicat două comunicate de presă în care îi anunță pe furnizorii concurențiali că, până pe 25 februarie, se pot înscrie ca furnizori de ultimă instanță opționali, pentru a putea beneficia de prețul reglementat la energie pentru clienții lor care preferă să revină în sistem reglementat.

viewscnt
Afla mai multe despre
eve energy
insolventa
anre
clienti
oug 114