Compania germană Getec va finaliza în primul trimestru al anului viitor o centrală în cogenerare pe biomasă în Dolj

Compania germană Getec va finaliza în primul trimestru al anului viitor o centrală în cogenerare pe biomasă în Dolj
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2020

Compania germană Getec, furnizor de energie și specialist în contractarea serviciilor de energie pentru industrie și imobiliare, a anunțat, miercuri, că va finaliza în primul trimestru al anului viitor o centrală pe biomasă la Podari, județul Dolj, ce va alimenta cu energie instalația de bioetanol a fabricii Clariant, investiția ridicându-se la câteva zeci de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Getec, furnizor de energie și specialist în contractarea serviciilor de energie pentru industrie și imobiliare, face progrese semnificative în construcția centralei pe biomasă din Podari, județul Dolj, ce va alimenta cu energie instalația de bioetanol a fabricii Clariant. Lucrările la construcția centralei avansează, fiind deja realizate câteva etape importante. În primul rând, în prima partea a anului 2020 s-a realizat alimentarea cu energie electrică a celor două șantiere prin noua stație de transformare de 110 kV, iar la mijlocul lunii septembrie au început lucrările la instalarea cazanului pe biomasă și a boilerelor de redundanță pe gaz”, a informat, miercuri, Getec.

ULTIMA ORĂ Yandex, echivalenta din Rusia a Google, retrage din România aplicația de ride sharing Yango, invocând legislația mult prea rigidă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Yandex, echivalenta din Rusia a Google, retrage din România aplicația de ride sharing Yango, invocând legislația mult prea rigidă

Au fost instalate boilerul pe biomasă și stația de tratare a apei.

"Investiția se ridică la câteva zeci de milioane de euro”, au declarat pentru News.ro reprezentanții companiei.

Fabrica va produce energie verde și va utiliza o tehnologie care transformă lignina – unul dintre produsele derivate din procesul de obținere a etanolului – în energie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

"Din luna octombrie, echipa de construcții a început instalarea unei stații mari și complexe de tratare a apei, urmând apoi demararea pregătirilor pentru începerea lucrărilor la instalația de alimentare cu abur, ce va fi finalizată în primul trimestru al anului 2021”, a precizat compania.

"Construcția centralei de cogenerare din Podari avansează conform planului și ne dorim ca aceasta să devină operațională în cel mai scurt timp pentru a demara producția de energie verde, chiar aici, în localitate. Noi aducem în România o tehnologie de ultimă generație și planul nostru este să schimbăm percepția oamenilor despre energie și să le demonstrăm că aceasta poate fi și eficientă, și sustenabilă. Generarea de energie descentralizată este un proces complet regenerabil și, prin urmare, neutru din punct de vedere climatic. Este un pas important înainte, ce reconfirmă angajamentul nostru pentru sustenabilitate”, a declarat Tomasz Muszynski, managing director Getec Romania.

Compania GETEC a intrat pe piața din România în anul 2018, cu un proiect de cogenerare dezvoltat pentru compania Clariant.

"Noua unitate de producție a energiei electrice prin cogenerare aduce multiple avantaje la nivel local, începând cu locurile de muncă nou create de-a lungul lanțului de aprovizionare, pentru oamenii din județul Dolj, dar și un mediu mai curat și un parteneriat pe termen lung între companii și comunitate. Pe lângă aceste avantaje, compania se implică și contribuie la crearea unui sector energetic îmbunătățit pentru a lăsa o moștenire curată și ecologică, pentru anii următori”, au mai spus reprezentanții companiei.

Centrala de cogenerare pe biomasă, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, proiectată de Getec va deservi fabrica de bioetanol celulozic a companiei Clariant din Podari, județul Dolj.

Rețeaua Getec include 45 de puncte de lucru, în Germania, Elveția, Olanda, Austria, Polonia și Ungaria, dar și în România, prin biroul din București. La început, după înființare, compania a oferit soluții de încălzire pentru industria locuințelor, soluțiile energetice pentru clienții industriali fiind adăugate ulterior.

Getec dezvoltă soluții pentru tot ceea ce ține de alimentarea cu energie electrică și gaze, precum și comercializarea energiei produse cu sisteme de generare internă, servicii pentru planificarea, configurarea și funcționarea rețelelor de alimentare cu energie, proiectarea, realizarea și utilizarea energiei regenerabile, în special în dezvoltarea și exploatarea sistemelor pentru generarea de energie, căldură și gaz din surse de energie, cum ar fi biogaz, lemn și chiar materiale reziduale.

viewscnt
Afla mai multe despre
getec
centrală în cogenerare
clariant