Concluzia negocierilor la Complexul Energetic Oltenia: Muncitorii vor primi mai mulți bani. Cât vor încasa în plus

Concluzia negocierilor la Complexul Energetic Oltenia: Muncitorii vor primi mai mulți bani. Cât vor încasa în plus
scris 17 ian 2019

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a anunțat, joi, că muncitorii vor primi în plus până la 1000 de lei brut, în limita prevederilor bugetare, măsura fiind anunțată după discuțiile purtate între ministrul Energiei, Anton Anton, conducerea companiei și sindicaliști, în contextul în care minerii au reluat greva declanșată în urmă cu o săptămână.

În noaptea de miercuri spre joi, una din cele trei unități funcționale ale termocentralei de la Rovinari, cu o putere instalată de 330 MW fiecare, a fost închisă din lipsă de cărbune, scrie News.ro.

Presa poloneză: România încearcă să încetinească construirea gazoductului Nord Stream 2 CITEȘTE ȘI Presa poloneză: România încearcă să încetinească construirea gazoductului Nord Stream 2

Anton Anton și secretarul de stat Doru Vișan au avut, joi, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul CEO, ca urmare a reluării grevei. După aceste discuții, CEO a anunțat că, în limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de producție, pentru personalul muncitor din activitatea de producție, mentenanță si transport cărbune, o suma de 1000 lei brut, respectiv 585 lei net.

Totodată, pentru conducătorii de formații de lucru din activitatea de producție, mentenanță si transport cărbune, va fi acordată o sumă de 700 lei brut, respectiv 409 lei net. În plus, pentru personalul de conducere din activitatea de producție, mentenanță și transport cărbune, va fi acordată o sumă de 500 lei brut, respectiv 292 lei net.

”Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnică, exploatare, mentenanță, transport cărbune, sumele vor fi convenite în cadrul comisiei de negociere. De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacantă, pentru toți salariații, în sumă de 1450 lei, începând cu data de 1 mai 2019”, se arată în comunicat.

Compania a mai anunțat că prima pentru sărbătorile pascale se va acorda în aceleași condiții ca și primele pentru Ziua Meseriei, reprezentând un câstig net de cel puțin 330 lei.

”Administratia se angajează să nu inițieze niciun fel de măsuri în vederea aplicării de sancțiuni fată de salariații participanți la grevă, în condițiile recuperării timpului de lucru. Ministerul Energiei garantează cele mai sus stabilite și va întreprinde demersuri pentru promovarea actelor legislative necesare aducerii la îndeplinire a angajamentelor asumate de administrație”, se arată în comunicat.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că i s-a adus la cunoștință doar miercuri, "cu nepermisă și suspectă întârziere", situația de la Complexul Energetic Oltenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
anton anton