CONFIRMARE Hidroelectrica a lansat procedurile privind achiziția grupurilor CEZ România și Enel România

CONFIRMARE Hidroelectrica a lansat procedurile privind achiziția grupurilor CEZ România și Enel România
scris 9 dec 2019

Hidroelectrica a demarat procedurile de achiziție a grupurilor CEZ România și Enel România și solicită aprobarea acționarilor pentru a angaja servicii de consultanță în acest sens, potrivit convocatorului ședinței Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA), care va avea loc pe 12 decembrie.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței se află "informarea acționarilor cu privire la demararea acțiunilor aferente procesului de fuziuni și achiziții (M&A) pentru Grupurile CEZ România și Enel România la nivelul S.P.E.E.H. Hidroelectrica SA", scrie Agerpres.

EXCLUSIV Total și Delek Group negociază direct în SUA achiziționarea participației de 50% a ExxonMobil în Neptun Deep CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Total și Delek Group negociază direct în SUA achiziționarea participației de 50% a ExxonMobil în Neptun Deep

De asemenea, acționarii vor fi informați cu privire la aprobarea achiziționării serviciilor de consultanță aferentă procesului de fuziuni și achiziții (M&A) pentru Grupurile CEZ România și Enel România.

Un alt punct de discuție este "aprobarea achiziționării de către S.P.E.E.H. Hidroelectrica SA a unor servicii avocațiale de consultanță având în vedere obiectivul societății de a-și diversifica portofoliul de producție prin proiecte noi, atât prin transfer de business, achiziție de participații și/sau achiziție de acțiuni sau active ale grupurilor CEZ România și Enel România".

Profit.ro a scris în premieră că Hidroelectrica ia în calcul posibila preluare a unor active românești ale grupurilor CEZ și Enel, cel mai probabil din sectorul producției de energie regenerabilă, ca parte a planului său de extindere prin achiziții. Ambele grupuri și-au anunțat intențiile de a vinde cel puțin o parte a operațiunilor din România. CEZ a publicat și un anunț în Financial Times în acest sens. Enel a demarat procedurile în vară.

Totodată, Hidroelectrica vrea să preia și unele active ale UCM Reșița, care vor fi utilizate în activitățile de mentenanță și retehnologizare ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
cez
enel