Consumul de energie al țării va crește cu 2,9% în acest an, iar importurile vor fi mai mari cu aproape 20%

Consumul de energie al țării va crește cu 2,9% în acest an, iar importurile vor fi mai mari cu aproape 20%
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Consumul final de energie al țării va crește în acest an cu 2,9% comparativ cu 2018, în timp ce importurile de electricitate vor fi mai mari cu 18,9%, potrivit ultimelor estimări ale Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consumul de energie al populației va crește ușor, cu 0,5%, iar cererea în economie va fi mai mare cu 4%, arată prognoza echilibrului energetic, scrie Agerpres.

E.ON România: Va fi o provocare să asigurăm consumul de gaze al populației dacă va fi o iarnă grea CITEȘTE ȘI E.ON România: Va fi o provocare să asigurăm consumul de gaze al populației dacă va fi o iarnă grea

Resursele de energie primară vor crește cu 0,4% în acest an, cea mai mare majorare estimată fiind în dreptul energiei nuclearelectrice, respectiv 2,2%, în timp ce producția de energie hidro, eoliană și fotovoltaică va crește cu 1,3%. Totodată, cantitatea de țiței extrasă va fi mai mică cu 0,5%.

Importurile de resurse energetice vor fi mai mari în acest an cu 0,2% per total, observându-se o creștere semnificativă, de 18,9%, în cazul importurilor de energie electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
cnsp