Consumul național de electricitate a scăzut

Consumul național de electricitate a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2020

Consumul final de energie electrică al României a ajuns, în primele nouă luni, la 39,3 TWh, în scădere cu 5,1% față de perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Iluminatul public a înregistrat o scădere cu 8,1%, iar consumul populației a crescut cu 3,6%, scrie Agerpres.

Transgaz a trecut pe pierdere în trimestrul al treilea. Rezervările de capacități n-au mai putut compensa scăderea de venituri din tranzitul internațional cauzată de TurkStream CITEȘTE ȘI Transgaz a trecut pe pierdere în trimestrul al treilea. Rezervările de capacități n-au mai putut compensa scăderea de venituri din tranzitul internațional cauzată de TurkStream

Exportul de energie electrică a fost de 3,673 miliarde kWh în creștere cu 1,095 miliarde kWh.

Consumul propriu tehnologic în rețele și stații a fost de 3,8 miliarde kWh, în scădere cu 211,9 milioane kWh.

În această perioadă, resursele de energie electrică au fost de 46,7 miliarde kWh, în scădere cu 1,2 miliarde kWh, față de perioada corespunzătoare a anului 2019.

Producția din termocentrale a fost de 14,6 miliarde kWh, în scădere cu 14,6%. Producția din hidrocentrale a fost cu 10,2% mai mică, iar cea din centrala nuclearo-electrică a fost în creștere cu 1,7%.

Producția din centralele electrice eoliene a fost de 5,2 miliarde kWh, în creștere cu 379,6 milioane kWh față de aceeași perioadă a anului precedent, iar energia solară produsă în instalații fotovoltaice în această perioadă a fost de 1,4 miliarde kWh, în creștere cu 21,4 milioane kWh față de perioada corespunzătoare a anului 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate
energie electrica