Deși și-a majorat cu un sfert afacerile la 9 luni, Electromagnetica are o reducere drastică de profitabilitate

Deși și-a majorat cu un sfert afacerile la 9 luni, Electromagnetica are o reducere drastică de profitabilitate
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 nov 2020

În pofida unei activități sporite pe segmentul de energie, în primele 3 trimestre Electromagnetica a obținut un profit net de 6 ori mai mic decât cu un an în urmă. Compania a tăiat însă masiv din datorii.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Electromagnetica București (ELMA) a realizat în primele 9 luni venituri de 212,85 milioane lei, în creștere cu 24,41% față de cele de 171,08 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Este rezultatul reintrării în forță pe piața producției și furnizării de energie pe care a atacat-o încă din primul deceniu al acestui secol prin investiții în microhidrocentrale.

Deși și-a majorat cu un sfert afacerile la 9 luni, Electromagnetica are o reducere drastică de profitabilitate

Aceasta nu s-a răsfrânt, însă, favorabil în profitabilitate. Dimpotrivă, câștigul net în primele 3 trimestre a coborât de 6 ori, la 1,54 milioane lei, de la 9,23 milioane lei. Rezultatul net este chiar mai mic și decât cel de 1,64 milioane lei de la S1. Electromagnetica are o experiență nefericită pe acest segment după ce a fost una din marile pierzătoare ale șocului din piața contractelor de o zi de la începutul anului 2017. Atunci, compania a fost lovită de falimentul KDF Energy cu care avea contraparte și pentru care conducerea societății care îl are în frunte pe inginerul Eugen Scheușan a muncit aproape 3 ani de zile la repararea bilanțului.

Cât a plătit Electrica SA pentru a deveni producător de energie. Profitul grupului a crescut de peste 2,4 ori în primele 9 luni CITEȘTE ȘI Cât a plătit Electrica SA pentru a deveni producător de energie. Profitul grupului a crescut de peste 2,4 ori în primele 9 luni

La data de 30 septembrie, activele totale ale societății se ridicau la 392,13 milioane lei, în scădere cu 3,95% față de cele de 408,28 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale au fost reduse cu 20,63%, la 57,68 milioane lei, de la 72,67 milioane lei.

Electromagnetica este o societate cu acționariat dispersat, în care Asociația salariaților are o deținere de 25,30% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) - o participație de 26,14% din capitalul social, iar la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București de 0,1070 lei/acțiune, capitalizarea de piață se situează la 72,33 milioane lei (14,86 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa
sif oltenia