O scădere cu mai mult de două procente au marcat și vineri prețurile petrolului, transmite agenția Reuters. Evoluția vine după publicarea datelor privind ocuparea forței de muncă din SUA, care a crescut sub așteptări în august. Preocupările legate de cererea de petrol au depășit efectul amânării de către OPEC+ a creșterii ofertei.
Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,62 USD, sau cu 2,23%, la 71,07 USD pe baril până la ora 16:05 GMT.
Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 1,52 USD, sau cu 2,2%, la 67,63 USD.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
La nivelul săptămânii, prețul petrolului Brent era pe cale să înregistreze o scădere de 10%, în timp ce WTI se îndrepta către o scădere de aproximativ 8%.
Datele guvernului american de vineri au arătat că ocuparea forței de muncă a crescut mai puțin decât erauașteptările, în august, dar o scădere a ratei șomajului la 4,2% a sugerat că o încetinire ordonată a pieței muncii a continuat și probabil că nu justifică o reducere mare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală, în această lună.
”Raportul privind locurile de muncă a fost puțin cam slab și a sugerat că economia din SUA este în declin”, a declarat Bob Yawger, director pentru contracte futures cu energie la Mizuho.
Preocupările legate de cererea chineză au continuat să exercite presiuni asupra prețului petrolului, a spus Yawger.
Joi, prețul petrolului Brent a închis la cel mai redus nivel din iunie 2023, în ciuda unei scăderi a stocurilor de petrol ale SUA și a deciziei OPEC+ de a amâna creșterile planificate ale producției de petrol.
Stocurile de țiței din SUA au scăzut cu 6,9 milioane de barili, până la 418,3 milioane de barili, săptămâna trecută, în comparație cu o scădere estimată de 993.000 de barili într-un sondaj al analiștilor Reuters.