Cotațiile petrolului se îndreaptă spre 50 dolari/baril

Cotațiile petrolului se îndreaptă spre 50 dolari/baril
scris 23 sep 2015

Prețul petrolului a urcat miercuri spre pragul de 50 dolari/baril, evoluție sprijinită de datele privind scăderea stocurilor de petrol din SUA, care au atenuat impactul negativ generat de declinul producției din industria prelucrătoare din China, relatează Reuters.

În jurul orei 15:50, cotația pentru petrolul Brent era în creștere cu 0,94%, la 49,54 dolari/baril, în timp ce prețul petrolului WTI, de referință pentru bursa din New York, a urcat cu 0,6%, la 46,74 dolari/baril.

Un raport publicat miercuri de American Petroleum Institute (API), arată că stocurile de petrol din SUA s-au redus săptămâna trecută cu 3,7 milioane de barili, semn că cea mai mare piață din lume a intrat într-o perioadă de reechilibrare pe fondul prețurilor scăzute.  

"Dacă EIA (Energy Information Administration, agenția de statistică în domeniul energiei a guvernului american) confirmă informațiile, prețul petrolului ar putea crește și mai mult", a spus Tamas Varga, analist al firmei de brokeraj PVM Oil Associates din Londra.

EIA va publica în cursul zilei de miercuri o statistică privind evoluția industriei petroliere din SUA.

Scăderea stocurilor de petrol din SUA a dus la creșterea prețurilor pe bursele internaționale, în pofida datelor economice slabe din China. Producția manufacturieră din statul asiatic a coborât în septembrie la cel mai redus nivel din ultimii șase ani și jumătate, potrivit informațiile prezentate de Caixin Media și firma de cercetare Markit.

Bursele asiatice au scăzut cu peste 2% după publicarea datelor, însă principalele acțiuni europene și-au revenit după un declin inițial, sprijinite de datele privind economia din zona euro. Economia zonei euro și-a menținut  ritmul de creștere la 0,4% în trimestrul al treilea, potrivit unui indice calculat de Markit, iar avansul va continua, susținut de creșterea comenzilor din industrie și servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
cotatii