De astăzi scade prețul reglementat al gazelor

De astăzi scade prețul reglementat al gazelor
scris 1 iul 2019

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a decis ieftinirea gazelor în medie cu peste 5% pentru toți consumatorii în regim reglementat.

Prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale către clienții casnici vor scădea cu un procent cuprins între 3,71 și 7,89%, începând cu 1 iulie, ca urmare a plafonării prețurilor de achiziție de la producători la 68 lei/MWh.

Panourile solare pot fi instalate fără autorizație de construire CITEȘTE ȘI Panourile solare pot fi instalate fără autorizație de construire

Până în prezent, în pofida plafonării prețului de vânzare al producătorilor, prețul gazelor din facturile populației nu s-a modificat, ANRE invocând recuperarea de către furnizori a unor pierderi din trecut, a unor costuri nerecunoscute sau amânate de către Autoritate.

Astfel, acum, prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  pentru un număr de peste 3 milioane clienți casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piață de furnizare reglementată, susține ANRE.

Această evoluție este generată, în principal, de scăderea prețurilor celor doi mari furnizori de pe piața reglementată a gazelor naturale, E.ON Gaz Furnizare, cu 3,71%, și Engie Romania, cu 7,89%.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
anre