Depozitele de gaze din Germania sunt umplute mai repede decât era planificat, potrivit ministrului Economiei

Depozitele de gaze din Germania sunt umplute mai repede decât era planificat, potrivit ministrului Economiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2022

Instalațiile de stocare a gazelor din Germania sunt umplute mai repede decât era planificat, a declarat ministrul Economiei Robert Habeck, dând speranța că cea mai mare economie a Europei ar putea evita penuria acută de gaze în această iarnă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Rezervoarele sunt umplute mai repede decât este specificat”, a spus Habeck, citat de revista Der Spiegel, adăugând că obiectivul guvernului de a atinge o capacitate de stocare de 85% până în octombrie ar putea fi atins până la începutul lunii septembrie, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Centrala termoelectrică Mintia - cumpărată de grupul arab Mass Holding. Investiții promise de peste 1 miliard de euro. Una dintre cele mai importante tranzacții pentru sectorul energetic românesc. Istoria Centralei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Centrala termoelectrică Mintia - cumpărată de grupul arab Mass Holding. Investiții promise de peste 1 miliard de euro. Una dintre cele mai importante tranzacții pentru sectorul energetic românesc. Istoria Centralei

Germania se află în faza a doua a unui plan de urgență în trei etape, formulat după o reducere a fluxurilor de gaze din Rusia, principalul său furnizor.

Doar 9,5% din consumul de gaze al Germaniei din august a venit din Rusia, a relatat Spiegel, citând date ale asociației BDEW din industria energetică.

Anul trecut, gazele rusești au reprezentat aproximativ 55% din consumul total al țării. Guvernul a vizat niveluri de stocare a gazelor de 75% până la 1 septembrie, dar nivelurile de stocare sunt deja la 82,2%, au arătat duminică datele din industrie ale grupului de operatori europeni GIE.

”Companiile vor putea apoi să retragă gaze din instalațiile de stocare, așa cum a fost planificat pentru iarnă, pentru a furniza și industriei și gospodăriilor”, a spus Habeck.

De asemenea, este așteptat ca gazele naturale lichefiate (GNL) să vină în Germania prin Franța, după ce cele două țări au rezolvat problemele organizatorice și tehnice pentru a ușura aprovizionarea, a scris Spiegel, citând un document al Ministerului Economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
germania