Donald Trump a cerut guvernului SUA să elaboreze un plan de salvare a industriei petrolului

Donald Trump a cerut guvernului SUA să elaboreze un plan de salvare a industriei petrolului
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2020

Președintele Statelor Unite Donald Trump a declarat marți că a solicitat cabinetului său să elaboreze un plan pentru a injecta numerar în industria americană a petrolului, grav afectată de prăbușirea prețurilor petrolului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Nu vom lăsa niciodată extraordinara industrie a petrolului și a gazelor din SUA să să prăbușească. I-am recomandat secretarului Energiei și secretarului Trezoreriei să elaboreze un plan care să pună la dispoziție fondurile necesare, astfel încât aceste companii și locurile de muncă, foarte importante, să fie asigurate mult timp în viitor!", a scris Trump pe Twitter.

Atacatorii informatici profită de criza petrolului pentru a spiona companii din energie CITEȘTE ȘI Atacatorii informatici profită de criza petrolului pentru a spiona companii din energie

Companiile americane de petrol și gaze din Texas și până la Wyoming încearcă să evite falimentul, pe fondul măsurilor de ședere la domiciliu și a opririi activităților unor afaceri din cauza pandemiei de coronavirus care a redus drastic cererea globală de combustibil, scrie News.ro.

Contractele futures pentru petrolul american s-au prăbușit luni și au intrat în teritoriu negativ pentru prima oară în istorie, traderii disperați preferând să plătească pentru a scăpa de petrolul pe care nu mai au unde să îl depoziteze.

Săptămâna trecută, secretarul pentru Energie al SUA, Dan Brouillette, a declarat pentru Reuters că lucrează cu secretarul Trezoreriei Steve Mnuchin pentru a dubla limita împrumuturilor disponibile pentru companiile energetice americane de nivel mediu, în cadrul pachetului de stimulare CARES Act aprobat recent, la 200 - 250 milioane de dolari.

El a adăugat că el și Mnuchin au planificat, de asemenea, să colaboreze cu băncile și autoritățile de reglementare, în speranța de a asigura accesul continuu la creditare pentru industria petrolului și gazelor, care potrivit estimărilor datorează creditorilor peste 200 de miliarde de dolari sub formă de împrumuturi garantate prin rezervele de petrol și gaze.

Deoarece veniturile și valoarea activelor au scăzut, unele companii spun că este posibil să nu își poată rambursa datoriile.

Pe 1 aprilie, compania Whiting Petroleum a devenit primul producător major care a depus cerere pentru intrarea sub protecția legii falimentului.

Alți producători, între care Chesapeake Energy, Denbury Resources și Callon Petroleum, au angajat consultanți în domeniul datoriilor.

Trump a anunțat separat planul de a completa rezerva strategică de petrol a Statelor Unite, ceea ce ar extrage din piață aproximativ 77 de milioane de barili, respectiv mai puțin de o zi din cerea globală obișnuită.

Până în prezent Congresul a refuzat să ofere finanțare, din cauza opoziției democraților care nu doresc să susțină industria petrolului în timp ce lucrători disponibilizați și alte sectoare au nevoie de ajutor.

Brouillette a declarat marți că se va întâlni cu parlamentarii din Camera Reprezentanților pentru a reînnoi apelul administrației pentru fonduri în vederea achiziției de petrol.

Între timp, Departamentul Energiei discută cu companiile petroliere pentru a închiria o parte din spațiul disponibil.

De asemenea, Trump a amenințat în mod repetat că se va folosi de tarife pentru a bloca importurile de țiței, pentru a ajuta producția internă, - dar principalele asociații comerciale ale industriei energetice din SUA s-au opus unei astfel de măsuri, considerând că doar va crește costurile pentru sectorul de rafinare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
trump