Dragu: Nivelul redevențelor va rămâne neschimbat, dar vor fi oferite deduceri pentru investițiile offshore

Dragu: Nivelul redevențelor va rămâne neschimbat, dar vor fi oferite deduceri pentru investițiile offshore
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2016

Proiectul legii redevențelor, finalizat de Ministerul Finanțelor menține redevențele la un nivel apropiat de cel actual și oferă deduceri pentru investițiile offshore, a declarat joi ministrul Finanțelor, Anca Dragu, la prezentarea bilanțului de 12 luni de la preluarea mandatului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Discuțiile despre acest proiect au început în 2013, când premierul de atunci, Victor Ponta, a promis că va introduce un nou sistem de taxare, mai aspru, a resurselor de petrol și gaze. În prezent, proiectul a fost finalizat, nivelul redevențelor rămânând la fel, a declarat Dragu, conform News.ro.

”Nivelul redevențelor a rămas neschimbat, dar vor fi oferite deduceri pentru investițiile offshore. Proiectul a fost finalizat la minister, am colaborat și cu specialiști FMI în acest sens, dar va rămâne de aprobat pentru viitorul Guvern”, a spus Dragu.

În prezent, redevențele variază între 3,5% și 13,5% din valoarea producției, în funcție de mărimea zăcământului.

Ceaușescu va fi consultantul fiscal al Hidroelectrica, după ce și-a adjudecat un contract de 70.000 de euro CITEȘTE ȘI Ceaușescu va fi consultantul fiscal al Hidroelectrica, după ce și-a adjudecat un contract de 70.000 de euro

Potrivit datelor preliminare, statul român a încasat anul trecut redevențe petroliere și miniere în valoare totală de circa 1,3 miliarde lei, echivalentul a 292 milioane de euro, sub nivelul din anii precedenți.

Nivelul redevențelor a fost înghețat timp de zece ani, între 2004 și 2014, prin contractul prin care controlul Petrom a fost cedat către grupul austriac OMV. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
legea redeventelor
anca dragu