EDF preia divizia nucleară a grupului Areva, evaluată la 2,5 miliarde de euro

EDF preia divizia nucleară a grupului Areva, evaluată la 2,5 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2016

Compania franceză de stat Electricite de France (EDF) a semnat miercuri un acord de preluare a diviziei constructoare de reactoare nucleare a grupului Areva, care o evaluează la 2,5 miliarde de euro, în cadrul unui pachet de salvare convenit în acest an, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

EDF va cumpăra până la 75% din divizia Areva NP, urmând ca în viitor să vândă o paticipație de 24% la aceasta, scrie News.ro.

Acordul exclude o serie de obligații financiare ale Areva NP, cum ar fi posibile pierderi legate de construcția unui reactor în Finlanda și posibile pierderi provocate de componente cu deficiențe fabricate la uzina Le Creusot . Obligațiile financiare respective vor rămâne în sarcina grupului Areva.

Preluarea face parte dintr-un plan în valoare de 8 miliarde de euro pentru salvarea grupului Areva, care a înregistrat pierderi timp de cinci ani consecutiv.

În ultimii ani, Areva a pierdut teren în fața unor companii concurente din Rusia, Coreea de Sud și Statele Unite, în timp ce cererea de reactoare nucleare a scăzut din cauza dezastrului de la centrala japoneză Fukushima, în urna unui cutremur din 2011.

Liderul sindicatului Apa Nova a demisionat din CA-ul companiei și a fost înlocuit cu șeful francez al Veolia pe România și Bulgaria CITEȘTE ȘI Liderul sindicatului Apa Nova a demisionat din CA-ul companiei și a fost înlocuit cu șeful francez al Veolia pe România și Bulgaria

Guvernul francez, care deține o participație de circa 85% la Areva, va injecta 5 miliarde de euro la diferite divizii ale grupului.

Areva va încerca să obțină 2,9 miliarde de euro din vânzarea unor unități care fabrică motoare nucleare pentru submarine, turbine eoliene și reactoare nucleare pentru cercetare, după vânzarea unei participații majoritare la Areva NP către EDF.

viewscnt
Afla mai multe despre
edf
areva