E.ON restructurează divizia din Marea Britanie

E.ON restructurează divizia din Marea Britanie
scris 29 nov 2019

Grupul energetic german E.On a anunțat vineri un plan de restructurare a diviziei din Marea Britanie, care include compania Npower, costurile măsurilor fiind evaluate la 500 de milioane de lire sterline (642 milioane dolari), transmite Reuters.

Planul include închiderea unor activități ale Npower și reducerea numărului de locuri de muncă la divizie, care este unul dintre cei mai mari șase furnizori de energie din Marea Britanie. Divizia britanică a E.ON este afectată de concurența puternică și de problemele de facturare interne, scrie News.ro.

”Piața britanică este dificilă în mod special în această perioadă. Am subliniat în repetate rânduri că vom lua toate măsurile necesare pentru a ne rentabiliza consistent afacerile”, a declarat directorul general al E.ON, Johannes Teyssen, într-un comunicat.

GRAFICE ENTSO-E: Nu ar trebui să existe probleme cu alimentarea cu energie în România, chiar și în eventualitatea unor condiții severe CITEȘTE ȘI GRAFICE ENTSO-E: Nu ar trebui să existe probleme cu alimentarea cu energie în România, chiar și în eventualitatea unor condiții severe

Teyssen a adăugat că măsurile, cre includ trierea clienților industriali și comerciali ai Npower, sunt discutate deja cu sindicatele. Numărul locurilor de muncă afectate de restructurare nu a fost precizat.

Clienții rezidențiali și companiile mici și mijlocii vor fi transferați la afacerile locale ale E.ON, iar restul operațiunilor Npower vor fi restructurate sau închise.

E.ON anticipează că afacerile sale combinate din Marea Britanie vor obține un profit înainte de dobânzi și taxe de cel puțin 100 de milioane de lire și un flux de capital liber pozitiv începând din 2022, după investiții în  contoare inteligente.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
restructurari