Electrica a anunțat noile prețuri la energie

Electrica a anunțat noile prețuri la energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Clienții Electrica au fost notificați cu privire la tarifele care se vor aplica de la 1 iulie până la finele acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În notificare se amintește că, potrivit OUG nr. 27/2022, cu modificările și completările ulterioare, prețul final facturat plafonat al energiei electrice furnizate clienților casnici în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 este de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 de către următoarele categorii de clienți, clienții casnici al căror consum lunar este cuprins între 0 și 100 kWh inclusiv, arată 24news.ro.

FOTO Transelectrica a semnat un memorandum cu trei companii energetice din Azerbaidjan, Georgia și Ungaria pentru „Green Energy Corridor” CITEȘTE ȘI FOTO Transelectrica a semnat un memorandum cu trei companii energetice din Azerbaidjan, Georgia și Ungaria pentru „Green Energy Corridor”

Potrivit legii, clienții casnici la al căror loc de consum locuiesc persoane care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale alimentate de la rețeaua electrică, necesare efectuării tratamentelor medicale, pe baza confirmării de la medicul specialist și a unei cereri depuse în scris la Electrica Furnizare S.A., urmând ca prețul final facturat să se aplice de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate, respectiv

clienții casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învățământ, în baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere depuse în scris la Electrica Furnizare S.A., urmând ca prețul final facturat să se aplice de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate.

FOTO Ana Hotels a lui Copos devine prosumator de energie CITEȘTE ȘI FOTO Ana Hotels a lui Copos devine prosumator de energie

Apoi, clienții casnici familii monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care acesta urmează o formă de învățământ, în baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere depuse în scris la Electrica Furnizare S.A., urmând ca prețul final facturat să se aplice de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate.

Prețul maxim plafonat este de maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 de către clienții casnici al căror consum lunar la locul de consum este cuprins între 100,01 și 255 kWh. Consumul de energie electrică cuprins între 255 și 300 kWh/lună se facturează la prețul de 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus. În cazul în care consumul depășește 300 kWh/lună, întreg consumul se facturează la prețul de 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, respectiv maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumatorii casnici care nu sunt prevăzuți mai sus.

VIDEO&FOTO Urmașă a gigantului Cehoslovaciei comuniste, care s-a luptat cu Musk pe Tesla, pe final cu investiția de 100 milioane euro în România, anunțată de Profit.ro. Co-fondatorul Marinus și-a transferat participația pe firmă CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Urmașă a gigantului Cehoslovaciei comuniste, care s-a luptat cu Musk pe Tesla, pe final cu investiția de 100 milioane euro în România, anunțată de Profit.ro. Co-fondatorul Marinus și-a transferat participația pe firmă

„Aceste prețuri plafonate sunt aplicabile de către toți furnizorii de energie electrică, însă, în situația în care nu sunteți de acord cu modificările notificate privind prețul de furnizare, aveți dreptul de a denunța unilateral și în mod gratuit contractul printr-o notificare transmisă către furnizor și recepționată de acesta înainte de expirarea valabilității prețului în vigoare la momentul notificării, conform prevederilor contractuale. Pe perioada aplicării OUG nr. 27/2022, furnizorul facturează consumul de energie electrică în conformitate cu aceste acte normative.

Atât prețurile, cât și alte elemente prevăzute mai sus, pot fi ulterior și oricând modificate prin acte normative ale autorităților competente, în funcție de evoluțiile înregistrate pe piețele interne și internaționale de energie electrică.

Nicușor Dan: Datoria către Elcen va fi plătită în perioada următoare CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Datoria către Elcen va fi plătită în perioada următoare

Astfel, orice modificare adusă plafoanelor pe durata de valabilitate a acestor acte normative va conduce automat la actualizarea prezentelor condiții economice, fără a fi necesară încheierea unui act adițional. În cazul în care Ordonanța de Urgență nr. 27/2022, cu modificările și completările ulterioare, va fi abrogată ori va înceta să producă efecte în orice alt mod, sau în cazul în care nu se prevede alt preț pentru categoria de clienți din care faceți parte, începând cu ziua următoare abrogării/modificării legislative: prețul final plafonat devine inaplicabil, se va aplica un preț al energiei electrice (exclusiv TG) de 0,71635 lei/kWh fără TVA (calculat conform condițiilor din piața la momentul ofertării), la care se vor adăuga tarifele reglementate stabilite (ANRE), taxele și contribuțiile stabilite prin dispozițiile legale în vigoare, și va fi valabil până la data de 31.12.2024.

Prețul de contract include prețul energiei electrice, tarifele reglementate de transport (TG și Tl), serviciul de sistem, tarifele de distribuție, contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, valoarea certificatelor verzi, acciza și taxa pe valoare adăugată (T.V.A.), precum și orice alte tarife și taxe, costuri introduse prin acte normative, aplicabile pe perioada derulării prezentului contract conform legislației în vigoare, fiind actualizat de drept și automat ori de câte ori intervine o modificare a tarifelor reglementate.

TABEL Ieftinire. Prețul benzinei se apropie de 7 lei/l, situându-se sub cel al motorinei în toate stațiile OMV Petrom din capitală CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinire. Prețul benzinei se apropie de 7 lei/l, situându-se sub cel al motorinei în toate stațiile OMV Petrom din capitală

De asemenea, pentru clienții care au un tarif (produs) cu abonament, se va aplica un preț al abonamentului de 0 lei/zi, pentru fiecare loc de consum, valoare valabilă până la data de 31.12.2024. Furnizorul notifică clientul asupra modificării prețului de contract cu cel puțin 30 de zile înainte de intrarea în vigoare a modificării, clientul având dreptul de a denunța unilateral și în mod gratuit contractul în cazul în care nu acceptă modificările notificate privind prețul energiei electrice, neexercitarea dreptului de denunțare unilaterală a contractului de către client în termenul de 30 de zile constituind consimțământul clientului pentru continuarea relației contractuale și asigurarea continuității serviciilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
tarife