Electromontaj anunță începerea unui nou proiect pe energie verde

Electromontaj anunță începerea unui nou proiect pe energie verde
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2024

Grupul Electromontaj anunță începerea unui nou proiect pe energie verde prin semnarea parteneriatului cu Vestas pentru proiectarea și execuția instalațiilor de racordare la Sistemul Energetic Național (SEN) a noii centrale eoliene Vifor, cu o putere planificată de 460 MW.

În urma câștigării licitației, Electromontaj a semnat contractul pentru proiectarea și execuția instalațiilor de racordare la Sistemul Energetic Național al parcului eolian Vifor, prin proiectarea și construirea stației electrice de conexiuni 400kV și a stației  de transformare 400/33kV, precum și a liniei electrice aeriene 400kV dublu circuit prin care centrala va evacua puterea produsa în linia aeriană electrică 400kV existentă.

Urmărește-ne și pe Google News
Serbia va aproba proiectul privind dezvoltarea celei mai mari mine de litiu din Europa CITEȘTE ȘI Serbia va aproba proiectul privind dezvoltarea celei mai mari mine de litiu din Europa
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Parcul eolian Vifor, care constă în 72 de grupuri turbina-generator eoliene de 6,4 MW fiecare, proiectat pentru a genera o capacitate totală de 460 MW, este amplasat în județul Buzău și este unul dintre cele mai mari din țară.

Racordarea în linia electrică de înaltă tensiune de 400kV deja existentă se va realiza prin secționarea acesteia și construirea unui tronson nou dublu circuit până la stația nouă 400kV Pogoanele. Astfel vor rezulta două linii noi 400kV: Gura Ialomiței – Pogoanele și Pogoanele – Stâlpu.

Construcția proiectului a început în mai 2024 și este planificată să se finalizeze la finalul anului 2025.

Electromontaj a finalizat anul trecut un proiect similar pe energie verde, în parcul eolian Ruginoasa, iar de curând și linia electrică aeriană 400kV Porțile de Fier – Anina – Reșița și are în derulare multiple proiecte pentru proiectare și construire de linii de înaltă tensiune, stații de transformare, lucrări de tracțiune electrică, retehnologizări de centrale electrice precum și proiecte electrice pentru sisteme de irigații, atât în România cât și în afara ei. 

Electromontaj este o companie de construcții în domeniul energiei electrice, înființată în 1949, cu proiecte în întreaga lume.

Electromontaj are peste 2.000 de angajați.

Din Grupul Electromontaj fac parte companiile Emfor, Iproeb, Electrotehnica și Hidroconstrucția.

viewscnt
Afla mai multe despre
electromontaj
vifor