Enel a finalizat vânzarea unor active de energie regenerabilă din SUA către Ormat Technologies, pentru 271 de milioane de dolari

Enel a finalizat vânzarea unor active de energie regenerabilă din SUA către Ormat Technologies, pentru 271 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Enel a finalizat vânzarea unui portofoliu de active de energie regenerabilă din Statele Unite către Ormat Technologies pentru 271 de milioane de dolari, a anunțat cea mai mare companie de utilități din Italia, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acordul, anunțat anul trecut, face parte din eforturile grupului de a-și reduce datoria și de a-și eficientiza prezența în străinătate, scrie News.ro.

Portugalia a obținut venituri record din turism CITEȘTE ȘI Portugalia a obținut venituri record din turism

Conform acordului, Enel își cesionează întregul portofoliu geotermal în Statele Unite, împreună cu o serie de centrale solare mici, cu o capacitate totală de 150 de megawați (MW).

Mișcarea este așteptată să aibă un efect pozitiv în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro (274 de milioane de dolari) asupra datoriei nete consolidate a Enel, dar va avea un impact negativ, cu aproximativ 30 de milioane de euro, asupra venitului net raportat al grupului, a spus grupul într-un comunicat.

Tranzacția nu va avea niciun impact asupra rezultatelor economice obișnuite ale companiei, a adăugat Enel.

Capacitatea consolidată a energiei regenerabile a Enel după tranzacție se va ridica la aproximativ 9,7 gigawați (GW) în America de Nord.

Prezentând strategia actualizată pentru grup, noul CEO Flavio Cattaneo a declarat în noiembrie că Enel va renunța la un plan de dezvoltare a unei rețele extinse de puncte de încărcare pentru mașini electrice, în timp ce va continua cu ideea de a construi împreună cu un partener din SUA o fabrică de panouri solare în Statele Unite.

La acea vreme, Cattaneo a spus că grupul evaluează posibilitatea unui parteneriat care să permită potențialei noi fabrici de panouri solare să beneficieze de sprijinul administrației Biden pentru proiecte de tranziție energetică.

Sub conducerea directorului său anterior, Enel a spus că va înființa o fabrică de celule solare și panouri în Oklahoma, lângă Tulsa, pentru a produce 3 gigawați de produse solare anual, primele panouri urmând să fie produse până la sfârșitul anului 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
ormat technologies