Prețurile petrolului au scăzut cu 2%, inversând creșterile inițiale

Prețurile petrolului au scăzut cu 2%, inversând creșterile inițiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Prețurile petrolului au scăzut cu 2% joi, inversând creșterile inițiale, deoarece datele săptămânale privind creșterea stocurilor de benzină și distilate din SUA au umbrit o reducere peste așteptări a stocurilor de țiței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotația țițeiului Brent a scăzut cu 1,57 dolari, sau cu 2%, la 79,01 dolari pe baril, după ce a crescut anterior peste 1 dolar, scrie News.ro.

FOTO Hidroelectrica recunoaște că s-a încurcat în cifre și a trimis oferte eronate clienților casnici CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica recunoaște că s-a încurcat în cifre și a trimis oferte eronate clienților casnici

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 1,47 dolari, sau cu 2%, la 73,57 dolari.

Cererea scăzută de combustibil și creșterile mari ale stocurilor în datele de la Administrația pentru informații în domeniul energiei din SUA au influențat prețurile.

Stocurile de benzină au crescut cu 10,9 milioane de barili, până la 237 de milioane de barili, cea mai mare creștere de la o săptămână la săptămână din ultimii 30 de ani.

Stocurile de distilate au crescut săptămâna trecută cu 10,1 milioane de barili, până la 125,9 milioane de barili. Produsul distilat furnizat, un indicator al cererii, a scăzut la cel mai scăzut nivel din 1999, au arătat datele EIA. Stocurile de țiței au scăzut cu 5,5 milioane de barili în cursul săptămânii, au arătat datele EIA, iar o mare parte din acestea reflectă întreruperile transporturilor în Marea Roșie, a declarat Bob Yawger, directorul pentru contracte futures cu energie la Mizuho.

”Situația din Marea Roșie a forțat o mulțime de rafinării și cumpărători de țiței să meargă în Statele Unite, în loc să navigheze cu navele în jurul Cornului Africii”, a spus Yawger.

Îngrijorările privind transportul maritim au persistat după ce rebeli Houthii din Yemen, susținuți de Iran, au declarat miercuri că ”au țintit” o navă container cu destinația Israel.

Comandamentul central al SUA a declarat că gruparea militantă a tras două rachete balistice antinavă în sudul Mării Roșii, în ziua precedentă.

Datele economice nefavorabile au dus la scăderea prețurillor la începutul sesiunii.

Activitatea de afaceri din zona euro s-a redus în decembrie. Inflația germană a crescut, oferind probabil Băncii Centrale Europene un argument în favoarea menținerii ratelor dobânzilor constante pentru o perioadă de timp.

Bulgarii jubilează: Gazele s-au ieftinit cu peste 11%. Situația din România CITEȘTE ȘI Bulgarii jubilează: Gazele s-au ieftinit cu peste 11%. Situația din România

Ambele valori de referință ale petrolului au câștigat aproximativ 3% miercuri, pentru a închide în creștere pentru prima dată în cinci zile.

Petrolul a găsit, de asemenea, sprijin din datele Institutului American al Petrolului, care arată că stocurile de țiței au scăzut cu 7,4 milioane de barili, dublu față de reducerea așteptată.

Miercuri, două explozii au ucis aproape 100 de oameni și au rănit zeci de oameni la o ceremonie în Iran pentru comemorarea comandantului Qassem Soleimani, care a fost ucis de o dronă americană în 2020. Iranul a jurat răzbunare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret