Enel a înregistrat, la nivel global, un avans de 9,4% al profitului net în primul semestru, până la 2,02 miliarde euro

Enel a înregistrat, la nivel global, un avans de 9,4% al profitului net în primul semestru, până la 2,02 miliarde euro
scris 1 aug 2018

Grupul italian Enel a anunțat miercuri că a înregistrat, la nivel global, un avans de 9,4% al profitului net în primul semestru, până la 2,02 miliarde euro, față de aceeași perioadă a anului trecut, în contextul în care veniturile au înregistrat o ușoară scădere.

Veniturile au înregistrat o scădere de 0,8% în primele șase luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 36,027 miliarde de euro.

”Scăderea de mică amploare a veniturilor a fost determinată în principal de evoluția nefavorabilă a cursului valutar, mai ales în America de Sud, parțial compensată de creșterea veniturilor din energia regenerabilă, operațiunile de distribuție în Brazilia și Argentina, precum și de noua companie Enel X”, se arată într-un comunicat.

Președintele Iohannis sesizează Curtea Constituțională cu privire la Codul Administrativ, adoptat în sesiune extraordinară de Parlament. Ce reclamă șeful statului CITEȘTE ȘI Președintele Iohannis sesizează Curtea Constituțională cu privire la Codul Administrativ, adoptat în sesiune extraordinară de Parlament. Ce reclamă șeful statului

În schimb, creșterea profitului net este datorată scăderii cheltuielilor financiare nete, în contextul unei gestionări mai eficiente a datoriilor și a unei valoari mai scăzute a taxelor din perioada analizată, potrivit companiei.

Datoria netă a companiei a ajuns la 41,594 miliarde de euro, o creștere de 11,2% în primul semestru.

Acest avans a apărut din cauza achizițiilor din perioada analizată, mai specific a companiei braziliene Eletropaulo, oferta publică pentru acțiunile Enel Generación Chile, desfășurată ca urmare a procesului de reorganizare a participațiilor Grupului în Chile, plata dividendelor intermediare pentru 2017, precum și cheltuielile de capital din această perioadă.

“În prima jumătate a anului 2018, Enel a continuat să obțină rezultate financiare solide, cu o creștere constantă a EBITDA generată în special de energia din surse regenerabile. În întreaga lume, în perioada iunie 2017-iunie 2018, am conectat la rețea o capacitate de 3,4 GW de energie produsă din surse regenerabile, stabilind un nou record absolut pentru capacitatea instalată într-o perioadă de 12 luni de către o companie din sectorul energiei”, a declarat directorul general al Enel, Francesco Starace.

Acesta a precizat că firma va continua să se concentreze în a doua jumătate a acestui an pe investițiile în energia regenerabilă, infrastructură și rețele, avansând, în același timp, cu procesul de digitalizare. În plus, simplificarea structurii grupului va continua, la fel și procesele de integrare a companiilor nou achiziționate.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel