Enel a obținut 2,9 miliarde de dolari în urma vânzării unor active din Peru

Enel a obținut 2,9 miliarde de dolari în urma vânzării unor active din Peru
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2023

Enel SpA, cea mai mare companie italiană de utilități, a anunțat vineri că a fost de acord să-și vândă participațiile deținute la două facilități din Peru firmei chineze China Southern Power Grid International (CSGI), valoarea tranzacției fiind de 2,9 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este cel mai recent pas al Enel SpA de a vinde pe plan global active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-și reduce datoria netă. Cea mai mare parte a planului de vânzare de active - care vizează printre altele active din România, Argentina și Peru - va fi realizată până la finalul lui 2023, scrie Agerpres.

Piața berii a scăzut cu 5% în 2022, atingând volumele din 2015 și 2016. Numărul producătorilor s-a redus, pe fondul crizei CITEȘTE ȘI Piața berii a scăzut cu 5% în 2022, atingând volumele din 2015 și 2016. Numărul producătorilor s-a redus, pe fondul crizei

La 31 decembrie 2022, datoria netă a Enel scăzuse la 60,1 miliarde de euro (65,49 miliarde de dolari), de la un vârf de aproape 70 miliarde de euro la 30 septembrie.

În urma tranzacției, Enel se așteaptă să-și reducă datoria consolidată cu aproximativ 3,1 miliarde de euro anul acesta, tranzacția urmând să aibă un impact pozitiv de aproximativ 500 de milioane de euro asupra profitului net.

Conform acordului, subsidiara Enel din Peru vinde întreaga participație de 83,15% în compania de distribuție și alimentare cu energie Enel Distribucion Peru, și 100% din Enel X Peru, care oferă servicii avansate de energie.

Tranzacția trebuie aprobată de autoritatea antitrust din Peru și de autoritățile din China care supervizează investițiile directe.

A vândut și în România

Pe 9 martie, a fost anunțată semnarea acordului prin care PPC urmează să cumpere participațiile Enel SpA la Enel Green Power România, Enel X, Enel Energie Muntenia, E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și Enel Energie

Prețul convenit este de 1,26 miliarde euro, însă acordul a fost încheiat pe baza unei valori totale a companiei de aproximativ 1,9 miliarde euro, ″valoare supusă ajustărilor regulate″ și care ″include un mecanism de câștig în contextul unei posibile plăți suplimentare bazate pe o creștere viitoare a valorii activităților de tranzacționare″, după cum au anunțat PPC și Enel.

După finalizarea vânzărilor de active, Enel intenționează să se concentreze pe piețele sale de bază din Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile și Columbia.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
peru