Enel aduce în fruntea operațiunilor din România un grec, șeful diviziei de regenerabile pentru Europa de Est

Enel aduce în fruntea operațiunilor din România un grec, șeful diviziei de regenerabile pentru Europa de Est
scris 4 feb 2016

Operațiunile Enel din România urmează să fie conduse de grecul Georgios Stassis de la finalul lunii februarie, după ce actualul country manager, Toni Volpe, se va retrage din această poziție pentru a ocupa o funcție de conducere în afara grupului Enel, se arată într-un comunicat al companiei italiene.

Stassis s-a alăturat grupului Enel în anul 2007 și, în calitate de șef al regiunii Europa de Est și Egipt a Enel Green Power (EGP), conduce în prezent operațiunile EGP din Grecia, Bulgaria, România, Turcia și Egipt.

Înainte de a se alătura EGP, Georgios Stassis a deținut poziția de director executiv pentru proiecte strategice și achiziții, precum și pe cea de membru în comitetul executiv de management al Tellas Telecom, cel mai mare operator alternativ de telecom din Grecia.

Stassis este afiliat la mai multe organizații non-profit, inclusiv ca membru al consiliului director al mai multor instituții și asociații de regenerabile din zona Balcani și Orientul Mijlociu.

Consumatorii de gaze cu facturi restante ar putea căpăta dreptul de a cere eșalonarea datoriilor CITEȘTE ȘI Consumatorii de gaze cu facturi restante ar putea căpăta dreptul de a cere eșalonarea datoriilor

Georgios Stassis este absolvent al facultății de Inginerie Civilă din cadrul Universității Kingston din Marea Britanie, deținând totodată și un master în Managementul Construcțiilor în cadrul aceleiași universități.

Enel a intrat pe piața energetică românească în 2005, când a cumpărat de la stat companiile de distribuție și furnizare a electricității Electrica Banat și Electrica Dobrogea, pentru care a plătit, la pachet, 127,4 milioane de euro.

În 2008, Enel a preluat și Electrica Muntenia Sud, care alimentează cu energie Bucureștiul și județele Ilfov și Giurgiu, pentru care a plătit statului 432,9 milioane de euro. Toate cele trei companii au fost privatizare prin vânzarea de acțiuni urmată de majorare de capital din partea cumpărătorului.

Enel a plătit direct statului, în luna aprilie a anului 2008, suma de 394,8 milioane euro pentru 50% din acțiunile Electrică Muntenia Sud, iar după o majorare de capital de 425 milioane de euro, grupul italian a ajuns la o participație de 64,4%. Ulterior, prețul de vânzare a acțiunilor a fost ajustat în urcare cu 38 de milioane euro, astfel că suma plătită statului a ajuns la 432,9 milioane de euro.

Enel are 2,6 milioane de clienți în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
enel romania
enel dobrogea
enel muntenia
enel banat
tonio volpe