Enel Green Power începe construcția celei de-a doua centrale fotovoltaice de 50 MW în Carmona, Spania

Enel Green Power începe construcția celei de-a doua centrale fotovoltaice de 50 MW în Carmona, Spania
scris 27 apr 2020

Endesa, prin filiala sa de generare a energiei din surse regenerabile Enel Green Power España (EGPE), a început construcția celei de-a doua centrale fotovoltaice de aproximativ 50 MW în orașul Carmona, provincia Sevilla din Spania, investiție de 28,2 milioane de euro.

"Endesa, prin filiala sa de generare a energiei din surse regenerabile Enel Green Power España (EGPE), a început construcția celei de-a doua centrale fotovoltaice (PV) de aproximativ 50 MW în orașul Carmona, provincia Sevilla, Spania. Construcția acestei instalații fotovoltaice, cunoscută sub numele de Los Naranjos, care va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, va presupune o investiție de 28,2 milioane de euro", a informat compania într-un comunicat.

Centrala solară Los Naranjos va fi compusă din 128.520 de panouri fotovoltaice cu o putere de vârf de 340W fiecare. Pentru operarea instalațiilor, Endesa, prin EGPE, va construi nouă stații de comutare, o stație de transformare și o rețea electrică subterană care se întinde pe 4,5 kilometri, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Fără teze la școală. Anunț - când încep BAC-ul și Evaluarea Națională CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fără teze la școală. Anunț - când încep BAC-ul și Evaluarea Națională

Instalația urmează să fie pusă în funcțiune la sfârșitul anului 2020 și, odată operațională, este prevăzută să producă aproximativ 100 GWh pe an, evitând astfel emisia a aproximativ 67.000 de tone de CO2 în atmosferă în fiecare an.

De la sfârșitul anului 2019, EGPE are în construcție încă o instalație fotovoltaică în Carmona, „Las Corchas” de 50 MW, în care va investi 30 de milioane de euro. Aceste două centrale solare reprezintă împreună cea mai mare instalație fotovoltaică a companiei dezvoltată până în prezent în Andaluzia, cu o capacitate combinată de aproximativ 100 MW.

Construcția acestei capacități de energie din surse regenerabile face parte din strategia Endesa de a decarboniza complet mixul de generare până în 2050; pe baza Planului Strategic actual al companiei, obiectivul fiind realizarea unei capacități instalate de energie din surse regenerabile de 10,2 GW până în 2022, comparativ cu 7,4 GW din 2019, care includ 879 MW în urma licitațiilor organizate în 2017, printr-o investiție totală de 3,8 miliarde de euro.

Aceste centrale vor fi construite pe baza unor criterii de inginerie sustenabilă, prin care se va aplica modelul „Șantier de Construcție Sustenabil” al Enel Green Power, precizează compania.

"Acest model prevede instalarea panourilor fotovoltaice pentru a satisface unele dintre nevoile de energie din timpul lucrărilor de construcție și măsuri de economisire a apei prin instalarea de depozite și sisteme de colectare a apei pluviale. După finalizarea lucrărilor, atât panourile fotovoltaice, cât și echipamentele de economisire a apei utilizată în perioada construcției vor fi donate orașului pentru utilizare publică", spun reprezentanții Enel Green Power.

Două dintre aceste inițiative sustenabile, și anume instalarea echipamentelor fotovoltaice pentru consumul de energie al șantierului în timpul construcției, care vor fi donate comunității locale pentru utilizare publică la finalizarea lucrărilor de construcție, precum și utilizarea transportului electric în unele proiecte EGPE, au fost incluse ca acțiuni de inginerie sustenabilă în cadrul Proiectelor Climatice din 2018 de către Ministerul Tranziției Ecologice (MITECO) din Spania.

Endesa gestionează în prezent, prin EGPE, peste 7.438 MW în capacități de producere a energiei din surse regenerabile în Spania. Din această cantitate, 4.701 MW sunt hidrocentrale convenționale, iar restul de 2.737 MW provin de la energia eoliană (2.292 MW), energia solară (352 MW), mini-hidrocentrale (79 MW) și alte surse de energie regenerabilă (14 MW).

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este un lider mondial în sectorul energiei verzi cu o capacitate gestionată de aproximativ 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
centrale fotovoltaice