Enel Green Power va construi o centrală solară 420 MW în India, investiție de 180 de milioane de dolari

Enel Green Power va construi o centrală solară 420 MW în India, investiție de 180 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2020

Enel Green Power a anunțat miercuri că va construi o centrală solară 420 MW în India, în statul Rajasthan, investiție de 180 de milioane de dolari, fiind prima licitație pe care o câștigă pe această piață.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Enel Green Power (EGP), prin intermediul filialei sale locale EGP India, a primit dreptul de a semna un contract de furnizare a energiei pe 25 de ani prin intermediul unui proiect de energie solară de 420 MW în India, care va fi localizat în statul Rajasthan, fiind prima sa centrală solară din țară”, a informat grupul.

1 iulie - Prima zi cu piață liberalizată a gazelor. Ce trebuie să știi, indiferent dacă ți-ai schimbat sau nu furnizorul. Lenea sau teama că “pot rămâne fără gaz” CITEȘTE ȘI 1 iulie - Prima zi cu piață liberalizată a gazelor. Ce trebuie să știi, indiferent dacă ți-ai schimbat sau nu furnizorul. Lenea sau teama că “pot rămâne fără gaz”

Proiectul a fost atribuit în cadrul celei de-a noua tranșe de 2GW a licitației naționale pentru energie solară, lansate de compania guvernamentală Solar Energy Corporation of India Limited (SECI), scrie News.ro

”Câștigarea acestei licitații este o dovadă a angajamentului continuu al Enel Green Power de a-și extinde amprenta energetică curată și sustenabilă, cu scopul de a urmări obiectivele Grupului Enel către o decarbonizare completă. India reprezintă o piață importantă, cu o poziționare strategică pentru compania noastră, pentru că se mândrește cu o multitudine de resurse regenerabile și o piață extrem de competitivă, dublate de cererea tot mai mare de energie. Suntem mândri să ne consolidăm prezența în India cu primul nostru proiect de energie solară, deoarece continuăm să contribuim la realizarea obiectivelor energetice durabile ale țării, oferind în același timp energie curată, prin cele mai inovatoare tehnologii", a declarat Antonio Cammisecra, CEO Enel Green Power.

Construcția centralei de energie solară, care urmează să devină operațională la sfârșitul anului 2021, va implica o investiție de aproximativ 180 de milioane de dolari. În cadrul contractului de furnizare a energiei, care urmează să fie atribuit EGP în temeiul licitației de astăzi, proiectul de energie solară va furniza către SECI volumul specificat de energie pe o perioadă de 25 de ani.

Instalația va putea genera peste 750 GWh de energie din surse regenerabile pe an, suficient pentru a evita emisii anuale de aproximativ 681.600 de tone de CO2 în atmosferă.

Proiectul atribuit în cadrul licitației va ajuta Guvernul indian să își îndeplinească obiectivele privind energia din surse regenerabile, acelea de a ajunge la o capacitate de producție de 100 GW de energie solară și 60 GW de energie eoliană până în 2022, în creștere de la aproximativ 35 GW de energie solară și aproximativ 38 GW de vânt în prezent.

Enel Green Power, prin EGP India, una dintre cele mai importante companii de energie din surse regenerabile din India, deține și operează o capacitate de 172 MW de energie eoliană, producând aproximativ 340 GWh pe an în statele Gujarat și Maharashtra.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
india