Enel începe construcția unui complex de parcuri eoliene de 280MW în Africa de Sud

Enel începe construcția unui complex de parcuri eoliene de 280MW în Africa de Sud
scris 5 nov 2019

Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power, a anunțat că a început construcția în Africa de Sud a parcurilor eoliene Karusa și Soetwater, cu o capacitate instalată de 140 MW fiecare.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Cele două parcuri, situate în districtul Karoo Hoogland, provincia Northern Cape, urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2021. Karusa și Soetwater vor presupune o investiție de peste 200 de milioane de euro fiecare, scrie News.ro.

Partenerul noului proprietar PRO TV poate prelua alimentarea cu gaze a Otopeniului CITEȘTE ȘI Partenerul noului proprietar PRO TV poate prelua alimentarea cu gaze a Otopeniului

”Odată cu începerea construcției Karusa și Soetwater, avem în prezent în construcție cinci proiecte eoliene în Africa de Sud, cu o capacitate totală instalată de aproximativ 700 MW, ceea ce este o dovadă suplimentară a capacității noastre de a furniza acestei țări energie fără emisii, susținând tranziția sa către energia verde. Această serie de proiecte importante aflate în construcție se află în topul portofoliului nostru solid de active eoliene și solare pe care le-am contractat deja ca urmare a hotărârii și angajamentului cu care am lucrat în Africa de Sud de când am început activitățile de dezvoltare din această țară, în 2011”, a spus Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Karusa și Soetwater sunt al patrulea, respectiv al cincilea proiect eolian pe care Enel Green Power a început să le construiască în Africa de Sud încă de la începutul acestui an, în linie cu programul de investiții din această țară.

Celelalte proiecte, cu o capacitate instalată de 140 MW fiecare, sunt Nxuba și Oyster Bay în Northern Cape, precum și Garob în Eastern Cape. Toate cele cinci proiecte au fost acordate Enel în Runda a 4-a a Programului de Achiziții de la Producători Independenți de Energie Regenerabilă al Guvernului din Africa de Sud (REIPPPP).

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
parc eolian