Tranzacție: GSP cumpără active și preia activități de la unul dintre foștii săi concurenți la atribuirea contractului de 1 miliard de lei pe care l-a semnat cu OMV Petrom

Tranzacție: GSP cumpără active și preia activități de la unul dintre foștii săi concurenți la atribuirea contractului de 1 miliard de lei pe care l-a semnat cu OMV Petrom
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 4 nov 2019

Grup Servicii Petroliere (GSP), controlat de Gabriel Comănescu, a achiziționat mai multe active active și a preluat unele activități și personalul a trei companii ale grupului Rohrer din Austria (Rohrer Oilfield Services S.R.L., Rohrer Catering Services S.R.L. și Rohrer Emergency Services S.R.L.), grup cu care s-a aflat inițial în competiție pentru câștigarea contractului OMV Petrom în valoare de aproximativ un miliard de lei, contract pe 8 ani atribuit GSP în urma unei proceduri de achiziție publică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Tranzacția a primit luni aprobarea Consiliului Concurenței, care precizează că “urmărește asigurarea prestării serviciilor de mentenanță pentru industria de petrol și gaze. precum și a serviciilor de curățare, dezinsecție și deratizare în locațiile offshore și onshore, ca urmare a declarării GSP Offshore S.R.L. câștigător al unei licitații publice organizate de OMV Petrom S.A.”.

Grupul Rohrer își desfășoară activitatea, în principal, în domeniul izolațiilor industriale, al curățărilor industriale, schelăriei și transportului de fluide pentru industria de petrol și gaze.

Companiile din cadrul Grupului GSP desfășoară activități de foraj offshore și construcții offshore, producție de echipamente petroliere, precum și activități în sectorul turismului.

EXCLUSIV VIDEO România are 1 an să decidă dacă face singură un nou reactor la Cernavodă. De ce stagnează negocierile cu chinezii și ce prevede memorandumul nuclear cu SUA. Detalii - la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO România are 1 an să decidă dacă face singură un nou reactor la Cernavodă. De ce stagnează negocierile cu chinezii și ce prevede memorandumul nuclear cu SUA. Detalii - la Profit Energy.forum

Cum a anunțat Profit.ro în luna iulie, GSP Offshore SRL și OMV Petrom SA au semnat un contract-cadru pentru asigurarea serviciilor integrate offshore ale instalațiilor și echipamentelor din perimetru de mică adâncime Istria, contract pe 8 ani atribuit în urma unei proceduri de achiziție publică și estimat la peste un miliard de lei.

Valoarea totală a contractului este una maximal estimată, sumele achitate de OMV Petrom urmând a depinde de serviciile prestate de GPS Offshore.

La licitație au participat trei furnizori internaționali și doi furnizori de servicii locale. În prima fază a licitației s-au înscris GPS Offshore SRL, consorțiul „R&R – Rig Service, Rohrer, Regional Air Services”, Steder Group Logistics SRL, consorțiul „Christof E&P Services SRL – IREM Construcții Generale SRL – COSMI SPA”, și Dietsmann SRL. În faza a doua, cea de dialog competitiv, s-au calificat SAIPEM, Christof, Dietsmann, Rig Service și GSP Offshore.

În calitate de antreprenor general, GSP Offshore va fi responsabilă cu integrarea unei serii de servicii care includ operațiuni și întreținere on-shore și offshore, precum și operațiuni portuare, transport maritim, servicii de aviație și alte servicii de asistență. Operațiunile prevăzute în contract vor fi realizate de GSP Offshore SRL cu sprijinul companiilor din grupul GSP - Grup Servicii Petroliere Logistic SRL (“GSP Logistics”), Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL (“GSP Shipyard”), Grup Servicii Petroliere Catering SRL (“GSP Catering”) și Vega Offshore SRL, în calitate de subcontractanți. Proiectul este programat să înceapă în a doua jumătate a anului 2019 și are o durată estimată de 8 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
gsp
pmv petrom
achizitii
rohrer