Enel: Profit mai mic cu 10 milioane euro după primele trei luni, pe fondul scăderii veniturilor din distribuția de electricitate

Enel: Profit mai mic cu 10 milioane euro după primele trei luni, pe fondul scăderii veniturilor din distribuția de electricitate
scris 10 mai 2016

Profitul grupului italian Enel în România, calculat înainte de taxe, depreciere și amortizări (EBITDA), a coborât cu 10 milioane de euro în primele trei luni, la 54 milioane de euro, pe fondul evoluției slabe a veniturilor din distribuția de electricitate și al scăderii producției , potrivit datelor publicate marți de grupul italian.

Enel a înregistrat un rezultat EBITDA de 45 de milioane de euro în România din distribuția de electricitate, în scădere cu 18,2%, de la 55 milioane euro în primul trimestru al anului trecut. Pe segmental de retail, profitul pe piața românească a crescut cu 25%, la 10 milioane euro.

Producția de energie electrică a scăzut cu 12,6%, la 374 GWh, din care 367 GWh din energie eoliană, se arată în raportul financiar al grupului.

Enel este unul dintre cei mai mari distribuitori de energie electrică din România, acoperind Bucureștiul și județele Ilfov și Giurgiu prin Enel Muntenia Sud, Dobrogea prin Enel Dobrogea și Banatul prin Enel Banat.

Enel a înaintat o ofertă informală pentru preluarea pachetului majoritar la compania de cablu Metroweb - surse CITEȘTE ȘI Enel a înaintat o ofertă informală pentru preluarea pachetului majoritar la compania de cablu Metroweb - surse

Grupul italian a intrat pe piața energiei din România în 2005, când a cumpărat de la stat companiile de distribuție și furnizare a electricității Electrica Banat și Electrica Dobrogea, pentru care a plătit 127,4 milioane de euro. În 2008, Enel a preluat și Electrica Muntenia Sud, în schimbul a 432,9 milioane de euro.

La nivel de grup, Enel a raportat un EBITDA de 4,017 miliarde euro, în scădere ușoară de la 4,023 miliarde euro în perioada ianuarie-martie 2015. Profitul net a urcat cu 16%, la 939 milioane euro. 

Acțiunile grupului au urcat cu 2,26% pe bursa de la Milano, la 3,98 euro/unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
profit
rezultate