Engie și Amazon au inaugurat cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Engie și Amazon au inaugurat cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia
scris 27 mai 2023

Compania franceză Engie și Amazon au inaugurat cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia, pentru a furniza energie verde unității italiene a gigantului de comerț electronic, transmite Reuters. Ferma de energie solară, în apropiere de orașul sicilian Trapani, va crea energie prin panouri fotovoltaice amplasate la înălțime deasupra solului, pentru a permite cultivarea în câmpurile de dedesubt.

Engie și Amazon au semnat un acord corporativ de cumpărare a energiei în baza căruia cea mai mare parte a energiei create de centrala de 66 de megawați (MW) va merge către grupul de comerț electronic, au spus aceștia într-o declarație comună. Restul va merge la rețeaua electrică italiană, scrie News.ro

Consumul de gaze al UE ar urma să scadă mai mult decât importurile din Rusia CITEȘTE ȘI Consumul de gaze al UE ar urma să scadă mai mult decât importurile din Rusia

Cele două companii au convenit, de asemenea, să înceapă să producă energie verde dintr-o altă fermă agrovoltaică din Sicilia, până la sfârșitul acestui an, pentru a atinge o capacitate instalată totală de 104 MW cu cele două centrale.

Cele două instalații vor ajuta la economisirea a peste 62.000 de tone de emisii de CO2 pe an, conform estimărilor Engie.

Amazon Italia intenționează să își alimenteze toate activitățile cu energie regenerabilă până în 2025.

Filiala italiană a Engie își propune să atingă o capacitate verde instalată de 2 gigawați (GW) până în 2030, a declarat CEO-ul său, Monica Iacono, într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
amazon
italia