Eurostat: Estonia, Danemarca și România sunt statele din UE cu cea mai scăzută dependență de importurile de energie

Eurostat: Estonia, Danemarca și România sunt statele din UE cu cea mai scăzută dependență de importurile de energie
scris 21 apr 2018

Estonia, Danemarca și România sunt statele din Uniunea Europeană cu cea mai scăzute dependență față de importurile de energie, potrivit datelor aferente anului 2016 publicate de biroul european de statistică Eurostat.

Astfel, ponderea importurilor în necesarul de energie  a fost de numai 6,8% în Estonia, 13,9% în Danemarca și 22,3% în România. Un nivel relativ scăzut al acestor ponderi a mai fost în 2016 în Polonia (30,3%), Suedia (31,9%) și Cehia (32,8%), scrie News.ro.

 

La polul opus, cel mai ridicat nivel al dependenței de importurile de energie a fost înregistrat în 2016 în Malta (ușor peste 100% datorită acumulării de stocuri), Cipru (96,2%) și Luxemburg (96,1%). Ponderi mari ale importurilor în necesarul energetic au mai fost înregistrate în Italia (77,5%), Lituania (77,4%) și Belgia (76%).

Romgaz, expansiune externă cu ghinion: după eșecul din Polonia, compania renunță la două concesiuni de hidrocarburi din Slovacia din cauza opoziției localnicilor și pasivității Guvernului. Cât a costat \ CITEȘTE ȘI Romgaz, expansiune externă cu ghinion: după eșecul din Polonia, compania renunță la două concesiuni de hidrocarburi din Slovacia din cauza opoziției localnicilor și pasivității Guvernului. Cât a costat "aventura"

Între cele cinci state membre care au cel mai mare consum de energie, Marea Britanie și Franța au cea mai redusă dependență de importuri, cu o pondere de 35,3%, respectiv de 47,1%, spre deosebire de Germania (63,5%), Spania (71,9%) și Italia (77,5%).

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
eurostat
importuri