Schema de sprijin care a funcționat în România se încheie, acum lucrându-se la simplificarea facturii la energie, spune Mircea Man, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
„Schema de sprijin care a funcționat în România într-o perioadă extrem de grea și care a apăsat din greu bugetul României se încheie. Autoritatea a început un program de informare a populației despre ce se va întâmpla după, deci despre posibilitățile pe care le are fiecare client în legătură cu furnizorul.

12 iunie Eveniment Profit - Piața de Capital.forum - Provocări pe piața de capital în perioadă de tensiuni economice și sociale - Ediția a V-a
Nu vă ascund că, odată cu schema de sprijin, ANRE-ul avea cam cu 200% mai multe sesizări legate de facturare. Sigur că e o factură greoaie și, trebuie să recunosc, impusă pe de o parte de Directiva europeană. Ne gândim și la simplificarea acestui lucru, împreună cu operatorii din piață”, a explicat oficialul ANRE, la conferința News.ro Energy road - Energie la tine acasă.
El atrage atenția și asupra modului în care se derulează, la nivelul localităților, unele dintre investițiile în rețelele de alimentare cu gaze finanțate prin programul de dezvoltare locală „Anghel Saligny”.

Oficialul ANRE a arătat că există numeroase situații unde nu sunt îndeplinite criteriile din punct de vedere tehnic, fiind vorba despre localități care se află la distanțe mari de rețelele principale de distribuție a gazului.
Mircea Man a afirmat, că există unități administrativ-teritoriale care au primit finanțare pentru rețele de distribuție a gazelor naturale, dar care se află la distanțe de kilometri sau chiar zeci de kilometri de rețeaua primară de alimentare, respectiv de sistemul național al Transgaz.