Prețul angro al gazelor naturale, majorat cu 30,4% în Bulgaria

Prețul angro al gazelor naturale, majorat cu 30,4% în Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2022

Autoritatea de reglementare a energiei din Bulgaria a declarat sâmbătă că a aprobat o creștere cu 30,4% a prețului angro al gazelor naturale pentru această lună, în urma unei solicitări a Bulgargaz, principalul furnizor de gaze și furnizor public al țării balcanice. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile gazelor naturale au crescut în Europa în ultimul an, amplificând presiunile inflaționiste și amenințând să slăbească încrederea consumatorilor, relatează News.ro.

Austria: Legea care permite sinuciderea asistată a intrat în vigoare CITEȘTE ȘI Austria: Legea care permite sinuciderea asistată a intrat în vigoare

Autoritatea de reglementare a stabilit prețul gazului în ianuarie la 133,4 leva (77,60 dolari) pe MWh înainte de costurile de transport și taxe, de la 102,3 leva în decembrie.

Bulgargaz a spus că prețul pentru consumatorii bulgari va fi în continuare cu aproximativ 35% mai mic decât prețurile de la huburile europene de gaze, deoarece compania își asigură mixul de gaze printr-un contract hibrid pe termen lung cu Gazprom din Rusia și un contract indexat pe petrol cu ​​SOCAR din Azerbaidjan.

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei a spus că creșterea ar putea exercita presiuni asupra companiilor de termoficare care se bazează pe gaze naturale, după ce Parlamentul a înghețat prețurile la electricitate și încălzire până la sfârșitul lunii martie.

Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziționează o participație de 57% la Granit Bank CITEȘTE ȘI Compania ginerelui premierului Viktor Orban achiziționează o participație de 57% la Granit Bank

Instituția a îndemnat noul guvern de centru să lanseze o schemă de ajutor de stat pentru a ajuta companiile de încălzire să facă față prețurilor mai mari la gaze.

Bulgaria importă aproximativ 3 miliarde de metri cubi (bcm) de gaze pe an, în principal de la Gazprom. Cantități mai mici de gaze sunt importate și din Azerbaidjan.

Bulgargaz a anunțat într-o declarație separată că are stocuri suficiente de gaze natural pentru a face față cererii crescute până la sfârșitul lunii martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
gaze
pret
majorare