Exxon Mobil - pierdere istorică de 22,4 miliarde de dolari, în 2020

Exxon Mobil - pierdere istorică de 22,4 miliarde de dolari, în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2021

Exxon Mobil a consemnat în 2020 o pierdere istorică de 22,4 miliarde de dolari, din cauza impactului pandemiei de coronavirus, care a dus la declinul substanțial al prețurilor energiei și la scăderea valorii proprietăților companiei în sectorul gazelor de șist cu peste 20 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, Exxon a redus investițiile în proiecte noi cu aproape o treime, a prezentat planuri de restrângere a forței de muncă cu până la 15%, acumulând datorii de 21 de miliarde de dolari, pentru acoperirea pierderilor și a costurilor restructurării, scrie News.ro.

Siemens Energy renunță la 7.800 de angajați la nivel global CITEȘTE ȘI Siemens Energy renunță la 7.800 de angajați la nivel global

”Schimbările au loc pe fondul celor mai dificile condiții din piață întâlnite vreodată de Exxon”, a declarat directorul general Darren Woods. În timp, Exxon va reduce costurile cu 6 miliarde de dolari pe an, comparativ cu 2019.

În 2019, Exxon a obținut un profit de 14,34 miliarde de dolari.

Luni, Exxon a anunțat că până în 2025 va investi 3 miliarde de dolari în soluții cu emisii reduse de carbon și că a înființat o divizie care se va concentra pe comercializarea tehnologiei sale de captare a carbonului.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon mobil
pandemie