Filiala de mentenanță a Hidroelectrica, aproape de ieșirea din insolvență

Filiala de mentenanță a Hidroelectrica, aproape de ieșirea din insolvență
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2023

Hidroserv, filiala de mentenanță a companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, aflată de peste 7 ani în insolvență, și-a plătit integral datoriile, a anunțat societatea-mamă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

″La data de 23.10.2023, Hidroelectrica a luat act de faptul că Hidroserv a reușit achitarea integrală a creanțelor înscrise la masa credală a societății, respectiv: creanțe garantate, creanțe salariale, creanțe bugetare și creanțe furnizori indispensabili, prin distribuirea anticipată a sumelor aferente ultimelor trimestre din cuprinsul tabelului definitiv″, se arată într-un comunicat al producătorului hidro. 

Germania va depăși Japonia în acest an, devenind a treia mare economie mondială CITEȘTE ȘI Germania va depăși Japonia în acest an, devenind a treia mare economie mondială

Potrivit celor mai recente date publice disponibile, asta a însemnat un total achitat de peste 23 milioane lei. La intrarea în insolvență, creanțele asupra Hidroserv se cifrau la peste 123 milioane lei.

Achitarea creanțelor s-a efectuat în conformitate cu prevederile planului de reorganizare prelungit și modificat, confirmat de către judecătorul sindic, și cu respectarea condițiilor stipulate în conținutul acestuia, mai afirmă compania-mamă a Hidroserv.

Hidroelectrica, care a pierdut dreptul de administrare a Hidroserv în 2018, spune că această realizare reprezintă cea mai importantă etapă în procesul de implementare a planului de reorganizare, astfel cum a fost modificat și prelungit, ceea ce crează premisele reale ale reinserției Hidroserv în activitatea economică și de afaceri și, totdată, permite continuarea strategiei conducerii societății de a repoziționa compania ca lider pe piața serviciilor specifice activității de mentenanță la nivelul sistemului hidroenergetic național.

Orange România - afaceri și clienți în scădere în primele 9 luni. Operatorul a continuat extinderea rețelelor 4G/4G+ și 5G/5G+. Segmentul B2B a rămas un motor de creștere CITEȘTE ȘI Orange România - afaceri și clienți în scădere în primele 9 luni. Operatorul a continuat extinderea rețelelor 4G/4G+ și 5G/5G+. Segmentul B2B a rămas un motor de creștere

″Hidroelectrica salută reușita Hidroserv și se angajează să sprijine în continuare societatea, astfel încât aceasta să își continue procesul de reinserție în activitatea de afaceri, mizând pe competitivitate, seriozitate și calitatea serviciilor. Este o companie pe care am găsit-o în insolvență la preluarea mandatului, iar succesul de astăzi arată că drumul pe care am orientat-o este unul pozitiv. Redresarea reală este cu atât mai importantă cu cât societatea de servicii este vitală pentru activitatea Hidroelectrica și vreau ca, în contextul anunțului de achitare a datoriilor, să ilustrez importanța Hidroserv pentru compania noastră reamintind că, recent, Hidroserv a marcat finalizarea lucrărilor de modernizare la hidroagregatul 1 al CHE Slatina, reușind acolo unde alți furnizori de servicii au dat greș″, a declarat președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea.

SSH Hidroserv SA este filială a Hidroelectrica, controlată 100% de producătorul de energie, cu experiență de 55 de ani și peste 300 de turbine hidraulice cu capacitate mai mare de 10 MW reparate și/sau modernizate. De asemenea, societatea are o expertiză acumulată în peste 50 de ani de reparare și instalare de echipamente electrice și este lider pe piața de service și reabilitare în industria hidroenergetică, fiind recunoscut drept cel mai mare furnizor de servicii și sisteme electromecanice și hidraulice pentru hidrocentrale, prin promovarea soluțiilor integrate în domeniu.

Hidroserv a terminat anul trecut cu profit net de 16,4 milioane lei, la o cifră de afaceri de 180,8 milioane lei, și un efect mediu de peste 1.100 de salariați.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroserv insolvență
hidroserv hidroelectrica
hidroserv mentenanță hidroelectrica