Forțele Terestre au anunțat Congresul SUA că vor emite o autorizație în vederea finalizării oleoductului Dakota Access

Forțele Terestre au anunțat Congresul SUA că vor emite o autorizație în vederea finalizării oleoductului Dakota Access
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2017

Forțele Terestre americane au informat Congresul că vor emite ultima autorizație necesară în vederea finalizării controversatului oleoduct Dakota Access în apropierea teritoriului unui trib sioux, relatează BBC News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Armata face acest anunț la o lună după ce Donald Trump a accelerat proiectul printr-unul dintre primele sale acte pe care le-a semnat ca președinte al Statelor Unite, scrie News.ro.

Tribul Standing Rock a anunțat că va lupta împotriva hotărârii în justiție.

Oleoductul, cu o lungime de 1.886 de kilometri, care străbate patru state, este aproape finalizat, cu excepția unei porțiuni de o milă (1,6 kilometri), care trece pe sub Lacul Oahe, în North Dakota, unde manifestanți au instalat tabere în semn de protest.

”Departamentul Forțelor Terestre a anunțat astăzi (marți) că a finalizat o examinare dispusă de președinte a cererii de servitute pentru conducta Dakota Access și a notificat Congresul că intenționează să acorde servitutea”, au anunțat Forțele Terestre.

FOTO Scăpat de cerințele de securitate, Obama a încercat kiteboarding în Marea Caraibilor cu miliardarul Richard Branson CITEȘTE ȘI FOTO Scăpat de cerințele de securitate, Obama a încercat kiteboarding în Marea Caraibilor cu miliardarul Richard Branson

Servitutea este un permis special care permite unei companii să traverseze un teren privat.

Avocatul Standing Rock Sioux, Jan Hasselman, a declarat că Guvernul ”va fi tras la răspundere la tribunal”.

Însă cei doi sentori din North Dakota, amândoi republicani, au salutat anunțul Forțelor Terestre.

Heidi Heitkamp a declarat că decizia aduce ”certitudine și claritate”, iar John Hoeven că oleoductul va răspunde nevoilor țării de noi infrastructuri energetice.

Aproximativ 700 de persoane au fost arestate de când au început protestele, anul trecut, potrivit unor oficiali din domeniul aplicării legii.

Săptămâna trecută au fost arestați 70 de manifestanți, după ce au refuzat să plece de pe un teren aflat în proprietatea companiei Energy Transfer Partners, cu sediul la Dallas.

Punctul pe unde se propune să treacă oleoductul se află în amonte de teritoriul tribului, ceea ce alimentează temeri potrivit cărora orice incident va afecta rezervele de apă potabilă.

Proprietarul oleoductului dă asigurări că proiectul este sigur.

Administrația Obama a nunțat în septembrie că nu va permite ca proiectul să continue.

Armata a decis anul trecut, în urma protestelor amerindienilor, să caute rute alternative în vederea construirii oleoductului Dakota Acces

viewscnt
Afla mai multe despre
congresul sua
oleoductul dakota access