Fost director general al Transgaz, numit președinte al Consiliului de Administrație al companiei pentru patru luni

Fost director general al Transgaz, numit președinte al Consiliului de Administrație al companiei pentru patru luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2021

Petru Ion Văduva a fost numit președinte al Consiliului de Administrație Transgaz, transportatorul național de gaze, pentru patru luni, iar Ion Sterian director general provizoriu al companiei, până la finalizarea procedurii de selecție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz informează persoanele interesate asupra faptului că, prin Hotărârea nr.16 din 10 mai 2021, Consiliul de Administrație al Transgaz a aprobat următoarele: Alegerea lui Văduva Petru Ion, membru al Consiliului de Administrație, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, pentru o perioadă de patru luni; Desemnarea lui Sterian Ion în calitate de director general provizoriu, până la finalizarea procedurii de selecție. Durata mandatului este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maxim 6 luni", arată compania.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Petru Ion Văduva a fost director general al companiei din 2013. Între 2006-2008 a fost chief executive officer al Țiriac Holding, scrie News.ro.

De asemenea, Marius Vasile Lupean a fost desemnat în calitate de director financiar provizoriu, până la finalizarea procedurii de selecție. Durata mandatului este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maxim 6 luni.

Transgaz a realizat în 2020 un profit de 229,78 milioane lei, în scădre cu 34% față de 2019, când rezultatul s-a ridicat la 348,25 milioane lei.

Veniturile din exploatare înainte de echilibrare și de activitatea de construcții conform cu IFRIC12 au scăzut anul trecut cu 15,5%, la 1,332 miliarde lei, de la 1,576 miliarde lei în 2019.

Consiliul Concurenței a amendat Delgaz Grid cu acuzația de abuz de poziție dominantă. Compania a recunoscut CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a amendat Delgaz Grid cu acuzația de abuz de poziție dominantă. Compania a recunoscut

Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale.

Compania are o capitalizare de 3,4 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
petru ion văduva