Prețurile petrolului au crescut, după închiderea unor conducte majore de carburant în SUA, din cauza unui atac cibernetic

Prețurile petrolului au crescut, după închiderea unor conducte majore de carburant în SUA, din cauza unui atac cibernetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2021

Prețurile petrolului au crescut luni, după închiderea unor conducte majore de carburant în SUA, din cauza unui atac cibernetic care a provocat îngrijorări legate de perturbarea aprovizionării mai mari decât temerile asociate creșterii cazurilor de coronavirus în Asia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Colonial Pipeline, cel mai mare operator de conducte de carburanți din Statele Unite, a fost nevoită, vineri, să oprească livrările din cauza atacului cibernetic, iar luni a anunțat că se așteaptă ca activitatea să fie reluată în mare parte până la sfârșitul acestei săptămâni, scrie News.ro.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

”Evoluțiile din SUA maschează îngrijorările legate de tendința îngrijorătoae a Covid-19 din Asia, a declarat Louise Dickson, analist la Rystad Energy.

Prețul petrolului Brent a crescut luni cu 1%, la 68,97 dolari pe baril. Cotația petrolului West Texas Intermediate din SUA a avansat cu 0,9%, la 65,51 dolari pe baril. Ambii indici au urcat săptămâna trecută cu peste 1%, înregistrând a doua creștere săptămânală consecutivă.

”În cazul în care conductele vor rămâne închise pentru orice durată de timp, acest lucru va avea impact asupra pieței nu doar în SUA, ci și în Europa. În aceste condiții, mă aștept ca această perturbare a funcțșionării conducteșpr să fie rezolvată în câteva zile, pentru ca impactul să fie limitat”, a declarat Carsten Fritsch, analist la Commerzbank.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Casa Albă colaborează îndeaproape cu Colonial pentru remedierea situației, iar secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo, a spus că remedierea conductelor este o prioritate importantă a administrației Biden.

Grupul de hackeri DarkSide, acuzat de atacul împotriva Colonial, a anunțat luni că obiectivul său este să câștige bani, nu să provoace haos, anunțat care, potrivit experților, arată că atacul său a mers mai departe decât intenționa.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret