Fostul director al sucursalei Târgu Mureș a Romgaz Avram Pantelimon, trimis în judecată de DNA într-un al doilea dosar

Fostul director al sucursalei Târgu Mureș a Romgaz Avram Pantelimon, trimis în judecată de DNA într-un al doilea dosar
scris 27 dec 2017

Fostul director al sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu, alături de alte două persoane care au făcut parte din conducerea unității, fiind acuzat că a acceptat recepția unui echipament cu toate că nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire a licitației, prejudiciind compania cu peste 3,1 milioane de lei.

DNA a anunțat, miercuri, că fostul director al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz Avram Pantelimon a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, în timp ce Sergiu Victor Banu și Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic, respectiv director adjunct-producție în cadrul SNGN Romgaz – Sucursala Tg. Mureș, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, scrie News.ro.

În cursul anului 2011, SNGN Romgaz SA - Sucursala Târgu Mureș a organizat o licitație pentru implementarea proiectului ”Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în Cojocna, județul Cluj”, fiind declarată câștigătoare o asociere formată din trei firme.

Nuclearelectrica plătește Apelor Române 60 milioane lei pentru folosirea apei din Dunăre CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica plătește Apelor Române 60 milioane lei pentru folosirea apei din Dunăre

Avram Pantelimon și ceilalți doi directori, care făceau parte din comisia de recepție a lucrărilor, au semnat un document privind modalitățile de recepție a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost făcută recepția unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire și în oferta tehnică anexă la contract. Cei trei directori au creat Romgaz un prejudiciu de 3.157.970 de lei, echivalent cu contravaloarea plătită pentru echipamentul respectiv. În același timp, a fost creat un folos necuvenit, în același cuantum, în favoarea asocierii furnizoare, reprezentat de contravaloarea echipamentului neconform recepționat și apoi achitat în întregime de către companie, spun procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș.

În mai 2016, Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un alt dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi hotărât ca o lucrare de deviere a unor conducte, care trebuia executată de o asociere din care făcea parte și Primăria, să fie făcută din bugetul societății naționale. În acest dosar au mai fost trimiși în judecată Ioan Ștefan, la data faptei directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureș a Romgaz, Emil Valentin Mincan, șeful Secției de Producție a unității, și Ioan Tiberiu Olaru, șeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
avram pantelimon
dna