Armenia mizează pe energia fotovoltaică pentru a-și reduce dependența de Rusia

Armenia mizează pe energia fotovoltaică pentru a-și reduce dependența de Rusia
scris 27 dec 2017

Armenia încearcă să își reducă dependența energetică de Rusia prin dezvoltarea unei resurse de care dispune din abundență: soarele, informează AFP.

În prezent, această fostă republică sovietică își asigură trei sferturi din necesitățile energetice din importuri, în principal din Rusia, chiar dacă potrivit autorităților beneficiază, în medie, de 1.720 de kilowați oră de energie solară pe metru pătrat, respectiv cu 70% mai mult decât media europeană, scrie Agerpres.

Erevanul speră să își diversifice sursele de energie "pentru a-și asigura securitatea și independența energetică", a explicat vice-ministrul armean al Energiei, Hayk Harutiunian.

RAPORT Infractorii cibernetici folosesc software piratat pentru a infecta computerele cu “mine” de cripto-monede CITEȘTE ȘI RAPORT Infractorii cibernetici folosesc software piratat pentru a infecta computerele cu “mine” de cripto-monede

Acesta a precizat că Executivul și-a fixat o "foaie de drum energetică" al cărei obiectiv este ca, peste patru ani, aproximativ 8% din consumul de energie să fie acoperit de energiile regenerabile

viewscnt
Afla mai multe despre
armenia
energie fotovoltaica