Prețurile petrolului, aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate. O conductă care transportă petrol către un terminal libian a explodat

Prețurile petrolului, aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate. O conductă care transportă petrol către un terminal libian a explodat
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2017

Prețurile petrolului sunt aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani ți jumătate, după o explozie produsă la un oleoduct care aprovizionează cel mai mare terminal de export din Libia, incident care a redus producția acestei țări, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul de referință pe piața americană sunt aproape neschimbate, după ce marți au urcat cu 2,6% și au depășit pragul de 60 de dolari pe baril pentru prima oară din iunie 2015, arată news.ro.

O conductă de țiței administrată de Waha Oil Company, care transportă petrol către terminalul libian Es Sider, a explodat marți, iar producția a scăzut cu 70.000-100.000 de barili pe zi.

Guvernul păstrează cotele procentuale, impuse producătorilor, de gaze tranzacționabile pe piețele centralizate, cea mai importantă este cea pentru producția internă CITEȘTE ȘI Guvernul păstrează cotele procentuale, impuse producătorilor, de gaze tranzacționabile pe piețele centralizate, cea mai importantă este cea pentru producția internă

Între timp, Arabia Saudită a anunțat că anticipează creșterea veniturilor din petrol cu circa 80% până în 2023, guvernul din regat intenționând că obțină primul excedent bugetar din ultimul deceniu.

Cotația petrolului Brent este în declin cu 35 de cenți, la 66,67 dolari pe baril, la bursa din Londra. Prețul petrolului Brent a avansat marți cu 1,77 dolari, respectiv cu 2,7%, la 67,02 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins la închiderea tranzacțiilor după mai 2015.

Prețurile petrolului se îndreaptă spre al doilea an de creșteri, în condițiile în care statele membre ale OPEC și aliați ale acestora, între care și Rusia, au prelungit un acord de reducere a producției până la sfârșitul anului 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol