FOTO "Blocadă" Greenpeace la Ministerul Energiei. Jandarmii au intervenit

scris 13 apr 2021

7 activiști Greenpeace au format "o blocadă" în fața Ministerului Energiei, afișând bannere cu mesajele „Oamenii au viitor, cărbunele nu” și „Energie regenerabilă, nu cărbune”.

Mesajele sunt adresate ministrului Energiei, Virgil Popescu, și decidenților din instituție, cu argumentul că aceștia ar refuza să accelereze tranziția energetică verde în România, acordând în același timp mulți bani subvenționării cărbunelui. Activiștii susțin că intenționează să rămână "pe poziții" până la încheierea programului de lucru al ministerului, urmând ca în perioada următoare să continue să transmită aceleași mesaje ministrului, în diverse moduri, "până când acesta va prioritiza energiile regenerabile".

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

UPDATE Acțiunea a fost însă oprită la intervenția jandarmilor.

MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO

Protestul este în contextul unei dispute privind subvenționarea CE Oltenia.

„Ministrul Energiei se încăpățânează să rămână ancorat în trecut. Am venit aici să îi transmitem foarte clar domnului Virgil Popescu că nu vrem ca România să fie codașă la capitolul tranziție energetică. Cerem ca energia regenerabilă să fie prioritizată în fața arderii combustibililor fosili. Este inadmisibil că Guvernul României alocă de ani de zile sute de milioane de euro din buzunarele românilor pentru o industrie murdară, care ne omoară cu zile și care ne-a dus pe marginea prăpastiei.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Banii ar trebui să meargă pentru o dezvoltare sustenabilă a regiunilor miniere, cu focus pe alternative economice, energie verde, eficiență energetică. Iar Ministerul Energiei și Guvernul să sprijine județele Gorj și Hunedoara să acceseze bani europeni pentru a crea noi locuri de muncă”, declară Vlad Cătună, campaigner Greenpeace România.

FOTO

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul energiei
geenpeace