FOTO Canadienii de la LEM semnează cu Radioactiv Mineral Măgurele pentru deschiderea unor galerii istorice din Bihor

FOTO Canadienii de la LEM semnează cu Radioactiv Mineral Măgurele pentru deschiderea unor galerii istorice din Bihor

Prospectori RMM. Sursa: RMM via Facebook

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 oct 2022

Compania canadiană Leading Edge Materials, specializată în exploatarea mineralelor și metalelor rare și care deține în Suedia una dintre cele mai mari mine de grafit din lume, intrată pe piața românească în 2018, a semnat un contract de antrepriză generală de lucrări cu Radioactiv Mineral Măgurele pentru perimetrul de minereu polimetalic și molibden Bihor Sud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Leading Edge Materials deține 51% din societatea mixtă LEM Resources SRL (LEM România), participație achiziționată în urmă cu patru ani de la REMAT Group Management și care poate fi majorată până la 90%.

Compania a primit licența de explorare pentru perimetrul de minereu polimetalic și molibden Bihor Sud în mai, două luni mai târziu obținând și avizul ANRE în privința programului de explorare pentru primul an.

Statul român nu vrea Tinmar. Tranzacția cu CE Oltenia pentru construirea a patru parcuri fotovoltaice și a centralei de la Turceni - respinsă CITEȘTE ȘI Statul român nu vrea Tinmar. Tranzacția cu CE Oltenia pentru construirea a patru parcuri fotovoltaice și a centralei de la Turceni - respinsă

Licența acoperă o suprafață de 25 de kilometri pătrați în Munții Apuseni, la aproximativ 90 km sud-est de Oradea.

În baza contractului semnat acum cu LEM România, Radioactiv Mineral Măgurele (RMM), companie de stat aflată în portofoliul Ministerului Energiei, se va concentra inițial pe lucrările necesare pentru a proceda la deschiderea galeriilor miniere istorice din perimetru, în vederea realizării de lucrări de explorare subterană în timpul sezonului de iarnă.

"Semnarea acordului cu Radioactiv Mineral Măgurele reprezintă un pas important în activitatea noastră de explorare în România. Aceste galerii fac parte din explorarea istorică și, pe baza (prezentărilor – n.r.) foștilor mineri și geologi care au lucrat anterior în cadrul licenței, înțelegem că traversează secțiuni cunoscute de intersecție de cobalt, nichel, cupru și argint”, spune directorul general al Leading Edge, Filip Kozlowski.

FOTO Canadienii de la LEM semnează cu Radioactiv Mineral Măgurele pentru deschiderea unor galerii istorice din Bihor

Perimetrul licenței de explorare Bihor Sud, zonele țintă de explorare și o selecție de intrări în galerii identificate. Sursa: Leading Edge Materials

Compania canadiană notează că cererea de nichel și cobalt va crește semnificativ în următorul deceniu, datorită utilizării lor în materialele catodice cu densitate energetică ridicată pentru bateriile litiu-ion.

“Având în vedere că, în prezent, Europa se bazează pe importul acestor materii prime esențiale din țări terțe, care controlează mineritul și rafinarea de-a lungul lanțului valoric, stabilirea unor surse primare și a unor capacități de rafinare în Uniunea Europeană ar permite o alternativă mai sigură și mai durabilă pentru producătorii europeni de baterii”, potrivit companiei.

Fondată în 2010 la Vancouver, Leading Edge Materials (fosta Flinders Resources) deține, pe lângă participația de 51% din proiectul Bihor Sud, două concesiuni în Suedia, inclusiv mina Woxna, din centrul țării, una dintre cele mai mari mine de grafit din lume.

Compania este listată pe bursele TSX Venture Exchange și OTCQB din Canada, precum și pe piața Nasdaq First North Stockholm din Suedia.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
leading edge material
radioactiv mineral magurele
contract antrepriza generala
deschidere galerii mine bihor sud
lem romania
remat group
nichel
cobalt
metale rare romania