Gaze ieftine de la ruși pentru Basarabia

Gaze ieftine de la ruși pentru Basarabia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2019

O înțelegere între Rusia și Republica Moldova este aproape cu privire la livrarea de gaze naturale. Președintele Igor Dodon solicitase o reducere cu 30% a livrărilor de la gigantul rus Gazprom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rusia și Republica Moldova sunt aproape de a ajunge la un acord privind furnizările de gaze, a anunțat sâmbătă agenția rusă de presă RIA, care citează declarația în acest sens a purtătorului de cuvânt al Kremlinului, după întâlnirea de la Moscova dintre președinții celor două țări, Vladimir Putin și Igor Dodon, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Republica Moldova achiziționează gaze naturale de la gigantul rus Gazprom ca parte a acordului semnat în 2008 și care expiră la 31 decembrie. Autoritățile de la Chișinău plătesc în prezent 240 de dolari pentru 1.000 de metri cubi. "La întâlnire au fost discutate diverse aspecte ale relațiilor bilaterale, precum și problema gazelor. Aceste negocieri sunt aproape de finalizare și parametrii propuși sunt în general potriviți", a declarat pentru RIA purtătorul de cuvânt Dmitry Peskov, fără a da detalii suplimentare.

Într-o postare pe Facebook, Dodon a anunțat sâmbătă că a ajuns la un acord cu Putin privind reducerea prețului gazelor de la 1 octombrie. Înainte de vizita la Moscova, Dodon afirmase că va propune o reducere de 30% a prețului gazelor naturale. Pe baza actualului consum de gaze al Republicii Moldova, de trei miliarde de metri cubi, o reducere a prețului de 30% ar fi echivalentul a 200 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
gaze naturale
vladimir putin
rusia